"Derbinin kader anı, Negredo'nun kaçırdığı gol"

"Derbinin kader anı, Negredo'nun kaçırdığı gol"

Vatan Gazetesi Spor Yazarı Ersin Düzen, Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray'a mağlup oldu ve şampiyonluk yolunda ağır bir yara alarak, şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Vatan Gazetesi Yazarı Ersin Düzen, müsabakayı kaleme aldı;

İKİ takımın da kazanma mecburiyeti, ortaya heyecan açısından muazzam bir derbi çıkardı. G.Saray’ın taraftar desteği ile baskılı başlama planı, Beşiktaş’ın karşı hamlesi ile aksadı. Siyah-beyazlılar oyunda belki üstünlük sağlayamadı ama alanı iyi daraltıp G.Saray’ın topu orta alanda ve kendi yarı alanında gezdirmesini sağladı.

BEŞİKTAŞLILAR birbirleriyle ve saha kenarı ile olan iletişimlerinde gerginlikleri dikkat çekiciydi. Derbinin ilk kader anı 20. dakikada Negredo’nun kaçırdığı goldü. 2 dakika sonra Rodrigues ve Nagatomo’nun ikili oyunu, ceza alanına sürpriz bir giriş yapan Fernando’nun dokunuşu ile G.Saray öne geçti.

GOLDEN sonra topla daha fazla oynayan Beşiktaş, öne daha fazla çıktı. Doğal olarak açık alan da bıraktı. G.Saray bunu sadece 1 kez Gomis ile pozisyona dönüştürebildi. Çünkü Belhanda ve Feghouli, derbide kaybolan isimler arasındaydı.

KALICI HASAR BIRAKABİLİR

İKİ takımın 30 haftalık performansında gole çevirme yüzdesi arasında fark var. Beşiktaş bol pozisyona giriyor, ancak gol sayısı aynı oranda değil. Dün de benzerine şahit olduk. 2. yarının ilk 15 dakikasındasında beraberlik için yeterli fırsatları yakaladı. Ancak ne olduysa, son yarım saatte oldu. Risk alan Beşiktaş’ın zaaflarını değerlendiren G.Saray, adeta şaha kalktı. Önce Feghouli’nin penaltıdan daha net pozisyonu heba etti, sonra Gomis penaltı kaçırdı.

2-0’DAN sonra G.Saray, skoru geliştirebilir, ikili averajda rakibinin önüne dahi geçebilirdi. Bu görkemli galibiyetten sonra G.Saray şampiyonluğu kimseye kaptırmaz. Beşiktaş’ta ise bu yenilgi kalıcı hasar bırakabilir. Ligi 4. bitirebilirler. Şenol Hoca, kendi oyunundan taviz vermeyen bir hoca ancak derbilerde bunun karşılığını fazla alamıyor. Bunun yanı sıra, saha dışı faktörlerden diğer teknik adamlara göre daha fazla etkileniyor.

Etiketler :