DERBİYE DOĞRU | "Beşiktaş çok ağır basıyor"

DERBİYE DOĞRU | "Beşiktaş çok ağır basıyor"

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in altıncı haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlı takım mutlak galibiyet istiyor.

Ajans Beşiktaş - Ligin geride kalan 5 haftasında 13 puan toplayan Beşiktaş, altıncı haftada Fenerbahçe'yi mağlup edip sarı-lacivertli takım ile arasındaki puan farkını şimdiden 8'e çıkarmak istiyor. Lige kötü başlayan Fenerbahçe ise maça mutlak galibiyet parolası ile başlayacak.

Bu zorlu mücadele öncesinde, kariyerinde Beşiktaş'tan başka takımda forma giymemiş. Tam 13 sezon siyah-beyazlı formayı terletmiş bir isim olan Sanlı Sarıalioğlu, Ajans Beşiktaş'a özel açıklamalarda bulundu. Sanlı Kaptan, derbi için şu ifadeleri kullandı;

"Fenerbahçe lige çok kötü başladı. Bu maçı mutlak kazanmaları gerekiyor. Ama kadro olarak baktığımızda Beşiktaş ciddi favori. Beşiktaş çok ağır basıyor kazanmak için. Bakıyorsunuz Fenerbahçe neredeyse sıfırdan bir kadro kurdu. Kurulan kadroda çok yeterli değil. Valbuena üzerinden oynayan bir takım var. Onu çıkardığımızda Fenerbahçe çok etkisiz kalıyor. Beşiktaş ise geçen sezon kurduğu kadroyu bu sene korudu ve üzerine Pepe'yi ekledi. Aynı kadro. Negredo, Medel ve Lens gibi değerli isimleri de aldılar ama onları henüz 11 oynatmıyor Şenol Güneş. Oynanan oyun olarak baktığımızda da avantajlı tarafı Beşiktaş olarak görüyorum. Derbiler hakkında kesin konuşmak olmaz. Nitekim Fenerbahçe'nin kazanmak zorunda olduğu ve seyircisinin önünde çıkacağı bir maç bu. Ama Beşiktaş büyük hatalar yapmadığı sürece ve hakem maça etki etmediği sürece Beşiktaş'ın kaybetmeyeceğini hatta kazanacağını da düşünüyorum. Hafta içi Leipzig maçı var. Şenol Hoca rotasyon yapmayacaktır ama TFF'nin bu işi düşünmesi ve derbiyi Cuma günü oynatması lazımdı. Seni Avrupa'da temsil eden bir takım var sadece, o takımın da korunması lazım böyle durumlarda ama TFF bunu yapmadı. Yinede Şenol Hoca rotasyon yapmayacaktır Fenerbahçe karşısında."

Etiketler :