Dev derbide son 10 maç

Dev derbide son 10 maç

Galatasaray ile Beşiktaş, belki de sezonun en önemli derbisine çıkmaya hazırlanıyor. Asırlık çınarlar, şimdiye kadar birçok maçta karşı karşıya geldi. Şimdi, sizleri yakın geçmişte kısa bir yolculuğa çıkarıyoruz...

Ajans Beşiktaş - 2014 – 2015 sezonunun ilk yarısında, Olimpiyat stadyumunda oynanan mücadeleyi konuk ekip Galatasaray 2-0 kazanmıştı.

Sezonun ikinci devresindeki karşılaşma ise sarı kırmızılıların şampiyonluk maçı oldu… İki takım, 33’üncü haftada Türk Telekom Stadyumu’nda kozlarını paylaştı…Ev sahibi ekip, mücadeleye fırtına gibi başladı.Yasin Öztekin’in 11’inci dakikada attığı golle Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri, 1-0 öne geçti. 80`inci dakikada skoru tayin eden futbolcu Wesley Sneijder oldu.

2015 - 2016 sezonunda ise Şenol Güneş ve Beşiktaş fırtınası esiyordu. Siyah beyazlılar, ligin 14’üncü haftasında Olimpiyat Stadı’nda Galatasaray’ı 2-1 yendi.

Siyah beyazlılar gol için atak bir oyun sergiliyor, Galatasaray ise kontra ataklar ile rakip kaleyi yokluyordu. Sessizliği bozan futbolcu Mario Gomez oldu. Alman yıldız, 76’ncı dakikada takımını 1-0 öne geçirdi ve bu gol şampiyonluğun habercisi oldu.

Bir sonraki gün Fenerbahçe, Medipol Başakşehir deplasmanında 2-1 kaybetti ve ligin bitimine 2 hafta kala lider Beşiktaş ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 6’ya çıktı. Sonraki hafta Osmanlıspor’u mağlup eden Beşiktaş, şampiyonluğunu ilan etti.

2016 - 2017 sezonundaki maçın hikayesi diğerlerine göre çok farklı… Asırlık çınarlar, tarihlerinde ilk kez Vodafone Park’ta karşılaştılar.

Konuk ekip mücadeleye hızlı başladı.Eren Derdiyok 8’inci dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. 44’üncü dakikada Bruma’nın ayağından gelen gol ise siyah beyazlı tribünlerde şok etkisi yarattı.

Şenol Güneş ve öğrencileri, Soyunma odasına 2-0 geride gitti.Tecrübeli teknik adam, Oğuzhan ve Olcay’ın yerine Talisca ve Aboubakar’ı oyuna aldı.Siyah beyazlılar, 73`üncü dakikada Marcelo ile farkı 1’e indirdi.

5 dakika sonra sahneye çıkan Cenk Tosun, skoru eşitledi..Mücadelenin son anları ise nefesleri kesti… Galibiyet golüne önce Galatasaray, sonra da Beşiktaş çok yaklaştı.

2017 – 2018 sezonunda oynanan 2 maçta birbirinden farklı hikayeleri barındırıyor. İki ekip önce 14’üncü haftada Vodafone Park’ta karşılaştı.90 dakika sonunda Beşiktaş, son 10 yılın en farklı galibiyeti kutluyordu.Siyah beyazlı ekip, Cenk Tosun, Tosiç ve Negredo’nun golleriyle Galatasaray`ı 3-0 yendi.

İki takım, ligin 31`inci Haftasında Aslantepe’de sahne aldı. Karşılaşma öncesinde lider Galatasaray ile Beşiktaş’ın arasında sadece 1 puanlık fark vardı.Fırat Aydınus’un düdüğü ile dev maç başladı.Beşiktaş, Alvaro Negredo ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı.Ev sahibi ekip 23’de Fernando ile öne geçti.

65’inci dakikada siyah beyazlılar 10 kişi kaldı… Duşko Tosiç, Gomis’e yaptığı müdahalenin ardından kırmızı kart gördü… Sarı Kırmızılılar kazanılan penaltı atışından yararlanamasa da 78’inci dakikada Rodrigues’in golüyle farkı 2’ye çıkardı. Mücadele bu sonuçla tamamlandı ve Galatasaray, şampiyonluk yolunda çok önemli bir eşiği daha atladı.

İki takım arasındaki son maç ligin ilk yarısında Vodafone Park’ta oynandı. Siyah beyazlı ekip, Adem Ljajic’in penaltıdan attığı golle rakibini 1-0 yendi.

Ezeli rekabetteki son 10 maçta Beşiktaş 5 galibiyet aldı. Galatasaray 3 kez kazanırken, 2 mücadelede eşitlik bozulmadı.Bu karşılaşmalarda sarı kırmızılılar 10, siyah beyazlılar ise 11 gol attı.Bu süreçte her iki takım da 2’şer kez şampiyonluk sevinci yaşadı.