“Diaby’nin bu maçta yapacakları çok önemli”

“Diaby’nin bu maçta yapacakları çok önemli”

Spor yazarı Orhan Yıldırım, Beşiktaş'ın Gençlerbirliği maçı öncesi gündemini ve dikkat edilmesi gerekenleri, Fanatik Gazetesi'nde yazdı.

Ajans Beşiktaş - Şampiyonlar Ligi hedefini son maça taşımasını bilen Beşiktaş, Gençlerbirliği karşılaşması öncesi Başkent’e eksik gitti. Burak Yılmaz, Adem Ljajic, Umut Nayir, Caner Erkin, Kevin Prince Boateng ve Jeremain Lens gibi oyuncular kafilede yer alamadı. Teknik direktör Sergen Yalçın, ekibini kritik maça hazırlarken, ilk 11 konusunda büyük sıkıntı içine girdi. Bunca eksiğe rağmen kazanmaktan başka bir şey düşünmeyen Beşiktaş’ın gözü sahada, kulağı ise Sivasspor maçında olacak.

Bu istatistiğe dikkat

Gençlerbirliği ile oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanan Beşiktaş, rakibi önünde daha uzun bir seriyi en son Ağustos 2005-Mart 2009 arasında 8 galibiyetle yakaladı.

Kısa mesaj

Diaby, takıma gereken katkıyı veremediği için çok eleştiriliyor. Bunların çoğu da haklı. Q7 ile mukayese edilmesi de ayrı baskı yarattı. Ancak bunları hiç sorun etmeden elinden geleni yapmaya çalışıyor. Hiç gitmeyecek gibi işine odaklanmış durumda. Bu maçta yapacakları çok önemli.

Ön plana kim çıkar?

N’Koudou, takımı özellikle deplasman maçlarında atağa sürükleyen isim. Rakip savunma arkasına atılan toplarda tehlike yaratıyor. Önemli deplasmanda yıldız oyuncunun performansı sonucu belirlemesi açından ön plana çıkıyor.

Etiketler :