DIŞ HABER | Beşiktaş, sosyal medyayı kullanmada Avrupalı devlerle yarışıyor

DIŞ HABER | Beşiktaş, sosyal medyayı kullanmada Avrupalı devlerle yarışıyor

B/R futbol kulüplerinin sosyal medyayı kullanma biçimlerini ele alan bir yazı yayınladı. Beşiktaş'ın iletişim kampanyası 'come to Beşiktaş'a' büyük yer verildi. İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş | Özel Haber -  B/R futbol kulüplerinin sosyal medyayı kullanma biçimlerini ele aldığı yazıda Beşiktaş'a da geniş ger ayırdı. Yazıda Roma, Bayern Münih, Leverkusen gibi avrupanın önde gelen kulüplerinin sosyal medyayı aktif bicimde kullanmasının eğlenceli bir hal aldığından bahsedilirken 2017 yazında Beşiktaş taraftarının başlattığı "come to Beşiktaş" akımının futbol dünyasındaki yankılarından da bahsedildi.

"2017 yazıında o donem serbest oyuncu konumuna düşecek olan Diego Costa, Beşiktaş'ın transfer hedefi haline gelmişti. Oyuncunun instagram hesabında bulunan her gönderisine ısrarla "come to Beşiktaş" yorumu bırakan taraftarlar daha önce Amerikalı star Selena Gomez'e ait olarak rekoru kırarak 5 milyon yorum barajını aşmıştı. Kulüp bunun önüne geçemedi ve bu yorumlar viral olmaya başladı öyle ki Pepe transferini Beşiktaş bu motto ile açıkladı. Transferi bir video ile açıklayan  Beşiktaş'ta oynayan Portekizli yıldız Ricardo Quaresma videonun başında vatandaşı Pepe'yi arar ve ona "Come to Beşiktaş" der Pepe ise "I'm coming to Beşiktaş" (Beşiktaş'a geliyorum) diye cevap verir. Video viral haline gelir ve o transfer döneminin en çok konuşulan konusu olur. Beşiktaş Alvaro Negredo, Jeremain Lens ve Gary Medel transferlerini de yine bu konseptle açıklar bu da kulübün popülaritesini en üst seviyeye taşır. Bleacher Resorts'un elindeki verilere göre şubat 2018'den beri Beşiktaş, Barcelona'nın ardından en fazla youtube izlenmesi alan kulüp olmuştur. Bu popülaritenin satın alınamayacağını dile getiren B/R ; Roma, Leverkusen ve Beşiktaş gibi birçok kulübün de sosyal medyada daha fazla efor sarfedeceğinin altını çizdi.

Haber: Deniz Dağdeviren

Etiketler :