Divan Başkanları bir araya geldi! Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk neler söyledi?

Divan Başkanları bir araya geldi! Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk neler söyledi?

Beşiktaş Divan Başkanı, 3 büyüklerin divan başkanlarıyla bir araya gelecekti ancak Galatasaray Divan Başkanı buluşmaya katılmadı.

Ajans Beşiktaş - Geçtiğimiz aylarda Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde buluşan Divan Kurulu Başkanları bu kez Beşiktaş'ın ev sahipliğinde bir araya geldi.

Beşiktaş Divan Başkanı Tevfik Yamantürk ve Fenerbahçe Divan Başkanı Vefa Küçük bir araya gelirken, Galatasaray Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklama sonrası davete katılmayacağını açıklamıştı.

Buluşma hakkında konuşan Vefa Küçük, "3 büyük kulübün durumu, şartları ne olursa olsun, yönetim kurulu ve başkanlar arasındaki ilişkiler olumsuz da olsa, Divan Başkanları kulüpleri temsilen verilen davete ve uzatılan ele cevap vermeli. Biz F.Bahçe olarak uzatılan eli sıkarız, her davete icabet ederiz" dedi.

Yemek öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tevfik Yamantürk ise bu toplantıları Vefa Küçük’ün başlattığını belirterek, “Türkiye’deki spor alemini ve kulüpleri konuşacağız. Galatasaray kendilerince haklı olan sebeplerle katılmadılar. Bir dahaki seferde onlarla olacağız. Bu işler kavgayla olmaz, bu işler el sıkışmakla olur. Kulüplerimizin içerisindeki sıkıntılardan çıkmasının yolu marka değeri ile gelirleri arttırmaktır. Biz Vefa bey ile Beşiktaş olarak bunu yapma gayreti içerisindeyiz. Bu sadece 3 büyük kulüp için değil bütün kulüpler için geçerlidir. Endüstri değeri arttıkça kulüpler kendi kendilerine yaşayacaklarına inanıyorum. Kulüplerin kasaları kendilerine ait olmalıdır. Türkiye’de algı bu maalesef. Bunu kulüplere indirmemek lazım. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş aynı aileden çıkan fertlerin başka yerlere giden insanları. Bizim işimiz algıyı değiştirmek. Bu bir eğitimdir. Ümit ediyorum ki Türkiye bu süreci bizim göreceğimiz sürece aşarız” dedi.

Etiketler :