"Diyorlar ki, 'Önder Karaveli derbinin ağırlığını kaldırır mı?' Önder'lik bir şey yok ki"

"Diyorlar ki, 'Önder Karaveli derbinin ağırlığını kaldırır mı?' Önder'lik bir şey yok ki"

Akşam Gazetesi spor yazarları Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yorumladı.

Ajans Beşiktaş - İşte Akşam Gazetesi yazarlarının yorumları:

ENGİN VEREL: "BAŞKAN ADAYLARI DA ÇIKIYOR"

Bu derbinin Galatasaray-Fenerbahçe maçından tek farkı, Fenerbahçe'nin ev sahibi olması. Beşiktaş sahaya U19 takımının hocasıyla çıkacak. Kayseri'ye karşı kazanmış bir hoca ve bu moralle Kadıköy'e geliyorlar. Fenerbahçe için ise tıpkı Galatasaray maçından önce olduğu gibi, "Olmak ya da olmamak" maçı. Sadece hoca için değil, yönetim için de kritik eşik. Yavaş yavaş başkan adayları ortaya çıkmaya başladı. Bu tablonun getirdiği ağır stres yükü var. Ama daha önce Fenerbahçe'nin bu tür yüksek stresli maçlarda daha başarılı olduğunu gördük. Galatasaray'ı 10 kişiyle deplasmanda yenebilen Fenerbahçe, U19 takımının hocasıyla sahaya çıkacak Beşiktaş'ı da kendi evinde ve seyircisi önünde yenecektir. Ama Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın sahasında yaptığını, Beşiktaş'ın Kadıköy'de yapma ihtimalini de unutmamak gerekir.

AYDIN TÜRKMEN: "GOLLÜ BİR DERBİ BEKLİYORUM"

Derbi aynı zamanda ligin diken üstündeki iki ekibinin mücadelesi anlamına geliyor... Kaybedenin çok şey kaybedeceği bir maç olacak. Her iki takım açısından da zayıf halka 'hoca' gibi gözüküyor! Ama Beşiktaş en azından geçen seneden oturmuş bir sisteme ve birlikte oynamaya alışık bir futbolcu topluluğuna sahip. Oyuna konsantre olduklarında neler yapabildiklerini de zaten sezon başındaki performanslarıyla gördük. Fenerbahçe için ise işler daha karmaşık gözüküyor. Hocanın sistemi hep tartışılıyor ve her geçen gün ona inanç azalıyor. Zaman zaman takım içinde dahil bu inançsızlığa tanıklık ettik. Fenerbahçe sisteminde kanat oyuncuları büyük önem taşıyor, Beşiktaş'ın oyununda da kanatların ciddi ağırlığı var. Forvet ve kanatlarda BJK, orta saha ve defansta FB bir adım önde gözüküyor. Kaleci performanslarının öne çıkacağı mücadelenin karşılıklı ve bol gollü geçeceğini düşünüyorum. Ev sahibi olma avantajı FB'yi biraz daha öne çıkarıyor.

KENAN KARCI: "FENERBAHÇE'NİN YILDIZLARI FORMDA"

Şartlar iki takım için de çok zor. Beşiktaş da Fenerbahçe de 'Ya hep, ya hiç' duygusuyla sahaya çıkacak. Bu futbol atmosferini ve baskıyı lehine çevirebilen taraf, istediğini de alır. Şu anda dengeler Fenerbahçe'den yana. İrfan Can'ın dönüşü, Mesut ve Crespo'nun çok formda oluşu özellikle hücum bölgesinde Fenerbahçe'yi daha etkin kılacak. Genel tabloda favori Fenerbahçe ama bu tür maçlarda her zaman 'öteki ihtimali' de göz ardı edemeyiz. Ancak şu bir gerçek ki Beşiktaş kaybederse ligden tamamen kopar. Fenerbahçe kazanırsa hem yönetim hem oyuncular hem de teknik ekip nefes alır.

ALEN MARKARYAN: "BİR ÇIKIŞA İHTİYAÇ VAR"

Diyorlar ki, 'Önder Karaveli derbinin ağırlığını kaldırır mı?' Önder'lik bir şey yok ki. Ağırlığı sahadaki futbolcular kaldıracak... Borçları var Beşiktaş'a... Beşiktaş yönetiminin yapması gereken takıma ve hocaya güven aşılamaktır... Belli topçuların aidiyet duygusunu yükseltmektir... Takım kendi iradesiyle çıksın maçı alır... Ve Önder Karaveli'ye hediye eder. Ve camianın böyle bir çıkışa ihtiyacı vardır.

MUSTAFA SAPMAZ: "GEÇİCİ HOCAYLA GELİYORLAR"

Fenerbahçe vs Beşiktaş: Hocaların derbisi mi? Deplasman takımı maça, geçen hafta sözleri ve tavrıyla taraftarını büyülemiş ancak sonuçta hocasız geliyor. Ev sahibi takımın başında bir hoca var, ancak dedikodulara göre onlar da geçici hocayla geliyor! Böyle bir ortamda maçı hocalar belirler demek ne kadar doğru? Maç önü analizi yapmak da bir o kadar zor. Ancak yine de derbide oyuncularına bir bütün halinde savunma yaptırabilen kazanır. Çünkü sorunlu savunmalara sahipler.