Doğan: "Güneş'i yenmek Yanal'ın hayalini süsler"

Doğan: "Güneş'i yenmek Yanal'ın hayalini süsler"

Sabah Gazetesi Spor Yazarı Fatih Doğan, Beşiktaş-Trabzonspor maçından beklentilerini Ajans Beşiktaş'a anlattı.

GENİŞ KADRO BÜYÜK AVANTAJ

"Sadece Beşiktaş özelinde değil; Konyaspor, Osmanlıspor, Fenerbahçe'de Avrupa maçlarından sonra yorgun dönüyor. Örneğin Konyaspor ve Osmanlıspor, ligde geçen sezon gösterdikleri performansı bu sezon gösteremiyor. Ancak Beşiktaş'ta bu durum farklı. Beşiktaş'ın bu durum düşünülerek oluşturulan bir kadrosu var. Bu nedenle Avrupa dönüşü, sonuç ne olursa olsun lige yansıyacağını düşünmüyorum"

FUTBOLCULAR MESAJI ALMIŞTIR

"Bu maç özelinde Şenol Güneş'in oyuncularını tek tek ya da toplu halde uyardığını ya da uyaracağını düşünmüyorum. Sonuçta Trabzonspor, İstanbul'da Galatasaray'ı yendi ve bunu yapabilecek bir takım olduğunu gösterdi. Beşiktaşlı oyuncular da bu maçtan gerekli dersleri almışlardır diye düşünüyorum."

GÜNEŞ'İ YENMEK YANAL'IN HAYALİNİ SÜSLER

İstanbul'da Galatasaray'a karşı üstünlük kuran Ersun Yanal, Beşiktaş'ı da yenmek isteyecektir. Hem Trabzonspor'a 3 puan kazandırmak hem de Trabzonspor'un bir efsaneseni mağlup ederek kendisini göstermek isteyecektir. Bu, Ersun Yanal'ın hayalini süsler."

KALKAVAN ÖN YARGISIZ BİR HAKEM

Trabzonspor, üçüncü bölgede sertliğe başvuracaktır. Burada hakemin bakış açısı önemli. Mete Kalkavan bu konuda ön yargısız bir hakem. İki takım da ciddi bir sıkıntı yaşamaz. Örneğin Gençelerbirliği maçında sert oyun, hakem tarafından tolere edildi. Futbolun içinde tabi ki sertlik var ama bazı sertlikler futbolun kalitesini gölgeliyor. Hakemin görevi de bu tip sertlikleri engellemek."

BENCE OĞUZHAN AMA GÖKHAN İNLER'LE BAŞLAR

"Hoca farkl bir denemede bulunabilir. Adalate sağlarken bile sıralama yapıyor. Atiba ve Tolgay'dan vazgeçmez. Çünkü formadalar. Orta sahada diğer isim ise Gökhan İnler ya da Oğuzhan ikilisinden biri olur. Gökhan İnler daha önde geliyor. Ben Oğuzhan'la başlarım, o ayrı konu. Şenol hoca, Gökhan İnler'le başlarsa kimse şaşırmasın. Sol kanatta ise bence Ömer 11'e daha yakın olur. Diğer kanatta Quaresma olur. Bir idmanda Gökhan Gönül sağ bekken Andreas Beck'i solda denemişti. Ancak bu ihtimali Trabzon maçında öngörmüyorum."