Domagoj Vida kimdir? Vida oyuncu profili

Domagoj Vida kimdir? Vida oyuncu profili

Beşiktaş'ın beklenen transferi gerçekleşti. İşte Domagoj Vida hakkında merak edilen her şey...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın yeni transferi stoper Domagoj Vida, 29 Nisan 1989'da doğdu. Futbola Hırvatistan'ın NK Osijek takımında başladı. Daha sonra Almanya'nın Bayer Leverkusen takımına transfer olan Vida, orada bir sezon kaldıktan sonra Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımına satıldı. 

2012-13 sezonunda Dinamo Zagreb'ten, 5 milyon Euro bedelle Dinamo Kiev'e transfer olan Vida, halen Ukrayna ekibinin formasını giymekte. Yıldız stoper, 48 kez de Hırvatistan Milli Takım formasını sırtına geçirdi. Vida'nın sözleşmesi Aralık ayında sona ereceği için Beşiktaş bir süredir yıldız oyuncunun peşindeydi. Transfermarkt sitesine göre Vida'nın piyasa değeri 9 milyon Euro.

26 Aralık tarihinde Beşiktaş, KAP'a yaptığı açıklamayla Hırvat stoper Domagoj Vida'nın tranferini duyurdu. Kulüp ayrıca resmi Twitter hesabından da transferi Vida'nın formalı fotoğrafını paylaşarak ilan etti.

Beşiktaş'ın yeni transferi, siyah beyazlı ekipte 24 numaralı formayı giyecek.

Vida'nın futbol hayatından önemli satır başları:

- Osijek'de 17 Temmuz 2007'de A takıma yükseldi ve ilk sezonunda Hırvatistan 1. ligi olan Prva HNL'da 12 karşılaşmada görev aldı. 

- Leverkusen'de ağırlıkla UEFA Avrupa Ligi'nde forma giydi. 

- Bundesliga'daki ilk maçına 5 Mart 2011 tarihinde Leverkusen'in kendi evinde ağırladığı ve 3-0 kazandığı VfL Wolfsburg maçının 14. dakika da sakatlanan Manuel Friedrich'in yerini girerek çıktı.

- D. Zagreb ile ilk maçına 25 Temmuz 2012 tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bulgar takımı Ludogorets Razgrad karşınında çıktı. Maçında 98. dakikasında bir gol attı ve böylece Dinamo Zagreb'in 3-2 kazanmasını sağladı.

- 2 Ocak 2013 tarihinde Vida, 6 milyon euro karşılığında Ukrayna 1. ligi Premier Liga ekiplerinden FK Dinamo Kyiv'e 5 yıllık sözleşme imzaladı. Burada sağ bek'te görev aldı.

- Vida, Hırvatistan millî takımı ile 2012, 2016 ve 2014 FIFA Dünya Kupası kadrolarında yer aldı. ilk golünü 10 Eylül 2013 tarihinde oynana Güney Kore maçında attı.

Vida hakkında çıkmış tüm haberlere ve son gelişmelere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Domagoj Vida ve tüm Beşiktaşlı futbolcuların güncel Transfermarkt bilgileri için Ajans Beşiktaş'ın bu özel sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Etiketler :