Dünya Kupası hangi kanalda? 2022 Dünya Kupası maçları, grupları ve fikstürü nasıl? Süper Lig'den kaç futbolcu var?

Dünya Kupası hangi kanalda? 2022 Dünya Kupası maçları, grupları ve fikstürü nasıl? Süper Lig'den kaç futbolcu var?

32 ülke, 64 karşılaşma... Elbette herkesin hayali kupa... 300 milyar Dolar'la tarihin en pahalı Dünya Kupası, adeta yeniden inşa edilen Katar'da olacak. 1 milyondan fazla taraftar, tribünde yer alacak. Futbolun efsaneleri, en iyi olmak için kapışacak.

Ajans Beşiktaş - Futbolun tartışmasız iki büyük organizasyonu var; biri Şampiyonlar Ligi, diğeri Dünya Kupası... Devler Ligi'ni her sene izlediğimiz için elbette hepimiz çok şanslıyız ama Dünya Kupası farklı! Çünkü Dünya Kupası 4 senede bir... Kupa, ilk kez Müslüman bir ülkede, ilk kez Orta Doğu'da ve ilk kez kış ayında... Yaz aylarında ülkede sıcaklık 50 derece hissedilirken, bu aylarda ortalama 25 derece civarında. 20 Kasım-18 Aralık arasında gerçekleşecek tarihteki 22. Dünya Kupası için Katar, adeta yeniden inşa edildi.

Doha'nın çevresinde oynanacak

Ultra modern statlar, yollar, metrolar ve oteller derken; ev sahipliğinin belli olduğu Aralık 2010'dan bu yana toplamda 300 milyar Dolar harcandı. Tarihin en pahalı Dünya Kupası organizasyonu, Başkent Doha'nın adeta çevresinde hayat bulacak. Kupanın heyecanı 70 km.'lik bir alan içinde yaşanacak, 1 milyondan fazla futbolseverle Katar'ın nüfusu kabaca 3'te 1 oranında büyüyecek. Son şampiyon Fransa (2018), Almanya, İspanya, Brezilya ve İngiltere ile birlikte en büyük favoriler, Lionel Messi'li Arjantin ile Cristiano Ronaldo'lu Portekiz...

İki efsane Messi ve Ronaldo, ülkeleriyle muhtemelen kariyerlerindeki son Dünya Kupası’nda şampiyon olmanın hayalini kuruyorlar.

Çoğunluğun hayali belli

Futbolseverlerin çoğunluğunun hayali, muhtemelen son kez bu arenada boy gösterecek Messi ile Ronaldo'nun finalde karşılaşması. Eğer C Grubu'nda Arjantin ve H Grubu'nda Portekiz, gruplarını lider tamamlar ve sonraki engelleri aşarlarsa, finalde bu iki efsaneyi izleme şansına sahip olacağız. Ancak sonuçta bu Dünya Kupası ve her türlü sonuca, sürprize hazırlıklı olunmalı. Şimdiden hepinize keyifli bir Dünya Kupası diliyoruz.

Dünya Kupası hangi kanalda? 

Katar'ın ev sahipliğinde 20 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek dünyanın heyecanla beklediği 2022 FIFA Dünya Kupası’ndaki tüm maçlar TRT ekranlarında olacak. Futbolseverlerin Dünya Kupası maçlarını Türkiye sınırları içinde daha kaliteli ve kesintisiz izleyebilmeleri için frekans bilgilerini güncellemeleri gerekiyor.

20 Kasım Pazar günü başlayacak 2022 FIFA Dünya Kupası maçları TRT’den canlı yayınla ekranlara gelecek. Futbolun bir numaralı organizasyonu, Türkiye sınırları içinde TRT 1, TRT Spor ve TRT 4K kanalı ile TRT İzle dijital platformundan takip edilebilecek.

Dünya Kupası şifresiz nasıl izlenir? 

Katar-Ekvador maçıyla başlayacak turnuvadaki tüm maçlar TRT ekranlarından canlı yayınla futbolseverlerle buluşacak. Uydu üzerinden TRT’deki bu büyük şöleni Türkiye’den takip etmek isteyen izleyicilerin TRT uydu frekans bilgilerini güncellemesi gerekiyor.

TRT HD Türkiye Kapsaması TÜRKSAT Frekans Bilgisi şu şekilde:

Uydu: TÜRKSAT 4A

Frekans: 11794

Polarizasyon: V (Dikey)

Sembol Oranı: 30000

FEC: 3/4

2022 Dünya Kupası maçları, grupları ve fikstürü... 

A Grubu: Katar, Ekvador, Senegal, Hollanda

B Grubu: İngiltere, İran, ABD, Galler 

C Grubu: Arjantin, Suudi Arabistan, Meksika, Polonya

D Grubu: Fransa, Danimarka, Tunus, Avustralya

E Grubu: İspanya, Kosta Rika, Almanya, Japonya

F Grubu: Belçika, Kanada, Fas, Hırvatistan

G Grubu: Brezilya, Sırbistan, İsviçre, Kamerun

H Grubu: Portekiz, Gana, Uruguay, Güney Kore

Dünya Kupası formatı nasıl?

Grup maçları 21 Kasım-2 Aralık tarihlerinde oynanacak. Turnuvanın açılış maçında A Grubu'nda ev sahibi Katar ile Ekvador karşılaşacak, son 16 turu maçları, 3-6 Aralık'ta yapılacak. A-B, C-D, E-F ve G-H gruplarının ilk 2 sırasında yer alan takımlar, çapraz eşleşme usulüne göre birbirlerinin rakibi olacak. Son 16 turu müsabakalarını kazanan ekipler, adlarını çeyrek finale yazdıracak. 9-10 Aralık'ta yapılacak çeyrek final karşılaşmalarından galibiyetle ayrılan taraflar, yarı finale yükselecek. 

13-14 Aralık'ta oynanacak yarı final maçlarında rakiplerine üstünlük kuran takımlar ise finalde mücadele etmeye hak kazanacak. Yarı finalin kaybedenleri 17 Aralık'ta üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek. 2022 FIFA Dünya Kupası'nın şampiyonluk maçı ise 18 Aralık'ta oynanacak.

Dünya Kupası maçları hangi stadyumlarda oynanacak?

Al Bayt Stadyumu | Kapasite: 60.000 kişi (6 grup maçı, son 16 turu, çeyrek final ve yarı finale ev sahipliği yapacak.)

Ahmed bin Ali Stadyumu | Kapasite: 40.000 kişi (6 grup maçının yanı sıra son 16 turuna ev sahipliği yapacak.)

Al Janoub Stadyumu | Kapasite: 40.000 kişi (6 grup maçı ile son 16 turuna ev sahipliği yapacak.)

Al Thumama Stadyumu | Kapasite: 40.000 kişi (6 grup maçı ve son 16 turuna ev sahipliği yapacak.)

'Eğitim Şehri' Stadyumu | Kapasite: 40.000 kişi (6 grup, son 16 turu ve çeyrek final maçlarına ev sahipliği yapacak.)

974 Stadyumu | Kapasite: 40.000 kişi (6 grup maçı ve son 16 turuna ev sahipliği yapacak.)

Uluslararası Khalifa Stadyumu | Kapasite: 40.000 kişi (6 grup maçı ve son 16 turunun yanı sıra üçüncülük karşılaşması burada oynanacak.)

Lusail Stadyumu | Kapasite: 80.000 kişi (6 grup maçı, son 16 turu, çeyrek ve yarı finaller burada oynanırken Dünya Kupası'nı kazanan ülkeyi bu stadyumda öğreneceğiz.)

974'ü istersen al eve götür

Katar'daki organizasyona toplamda 8 stat ev sahipliği yapacak. Final, 80 bin kişilik Lusail'de oynanacak. Ancak içlerinde en dikkat çekeni, ismini ülkenin uluslararası telefon kodundan alan Stadyum 974! Bu futbol mabedi, kullanımdan sonra tamamen sökülüp, farklı boyutlarda başka bir yere taşınabilir şekilde yapıldı. Stadyum nakliye konteynırları ve modüler çelik çerçeveler kullanılarak inşa edildi. (Fanatik)