Dünya Kupası'nda günün özeti

Dünya Kupası'nda günün özeti

Dünya Kupası heyecanı hız kesmeden devam ediyor. İşte bugün oynanan karşılaşmalar ve sonuçları...

Ajans Beşiktaş - Dünya Kupası heyecanı devam ediyor. Bugün Dünya Kupası'nda 4 müsabaka oynandı. Günün ilk karşılaşmaları olan Senegal - Kolombiya ve Japonya - Polonya mücadeleleri oynandı.

FIFA 2018 Dünya Kupası'nda Kolombiya ile Senegal karşı karşıya gelirken, maçı son dakikalarda Yerry Mina ile bulduğu golle Kolombiya kazandı. Kolombiya bu sonuçla grubu lider tamamlarken, Senegal 3. sırada kaldı ve turnuvaya veda etti.

Japonya ise Polonya ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı Polonya 1-0 kazanırken, Japonya fair play kuralı gerekçesi ile adını bir üst tura yazdırdı. Senegal ile eşit puanda grubu tamamlayan Japonya, Senegal'den daha az kart gördüğü için gruptan 2. sırada çıktı. Polonya ise 4. sırada kalarak turnuvaya veda etti.

Günün son iki karşılaşmasında ise İngiltere - Belçika ve Panama - Tunus mücadelesi oynandı.

Grupta lideri belirleyecek olan karşılaşmada Belçika, İngiltere’yi 1-0’lık skorla mağlup etti ve grubu 9 puanla birinci sırada noktaladı.Belçika’nın golünü 51’de Adnan Januzaj kaydederken iki takım da maça rotasyon kadrolarıyla çıktı. Grubu lider bitiren Belçika, H Grubu ikincisi Japonya ile eşleşti. Bu mağlubiyetle 6 puanla ikinci olan İngiltere ise H Grubu lideri Kolombiya ile eşleşti.

Dünya Kupası G Grubu’nda iddiası bulunmayan iki ekibin maçında Tunus, geriye düştüğü maçta Panama’yı 2-1 mağlup etmeyi başardı. İlk yarının 33. dakikasında Jose Rodriguez’in vuruşu savunmaya da çarpıp ağlarla buluşunca Panama 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya baskılı başlayan Tunus, 51. dakikada Fakhreddine Ben Youssef’in golüyle skora 1-1’lik eşitliği getirdi. Tunus’un ilk golünün asistini yapan Khazri, 66. dakikada bu kez takımını 2-1’lik üstünlüğe taşıyan golü attı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Tunus mücadeleyi 2-1 kazandı ve turnuvayı 3 puanla üçüncü sırada tamamladı. Panama ise puan alamadığı grup aşamasını sonuncu sırada tamamladı.

Rusya'da düzenlenen ve 15 Temmuz'da başlayan turnuvada bugüne kadar 48 maç oynandı.

Grup aşamalarının tamamlanmasının ardından A Grubu'nda Uruguay ile ev sahibi Rusya, B Grubu'nda İspanya ile Portekiz, C Grubu'nda Fransa ile Danimarka, D Grubu'nda Hırvatistan ile Arjantin, E Grubu'nda Brezilya ile İsviçre, F Grubu'nda İsveç ile Meksika, G Grubu'nda Belçika ile İngiltere ve H Grubu'nda Kolombiya ile Japonya son 16 turuna yükseldi.

Turnuvaya grup aşamasında veda eden takımlar ise son şampiyon Almanya'nın yanı sıra, Suudi Arabistan, Mısır, İran, Fas, Peru, Avustralya, Nijerya, İzlanda, Sırbistan, Kosta Rika, Güney Kore, Tunus, Panama, Senegal ve Polonya oldu.

Son 16 turundaki eşleşmeler ve program şu şekilde:

30 HAZİRAN

17.00 Fransa - Arjantin

21.00 Uruguay - Portekiz

1 TEMMUZ

17.00 İspanya - Rusya

21.00 Hırvatistan - Danimarka

2 TEMMUZ

17.00 Brezilya - Meksika

21.00 Belçika - Japonya

3 TEMMUZ

17.00 İsveç - İsviçre

21.00 Kolombiya - İngiltere

Etiketler :