Dünyanın ilk dijital scouting projesi olan "Geleceğin KaraKartalı" için video nasıl yüklenir? 

Dünyanın ilk dijital scouting projesi olan "Geleceğin KaraKartalı" için video nasıl yüklenir? 

Vodafone ve Beşiktaş işbirliğinde Türk futbolunun geleceğine önemli katkılar sağlamak için hazırlanan yeni proje tanıtıldı. Peki minik yetenekler bu projeye nasıl katılacak?

Ajans Beşiktaş Detay Haber - Son 5 yıldır başarılı bir işbirliği yürüten Vodafone ve Beşiktaş, Türkiye’de futbolun geleceğine katkıda bulunacak önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Dünyanın ilk dijital scouting projesi olarak başlatılan “Geleceğin KaraKartalı” ile Türk futboluna genç yetenekler kazandırılacak.

Vodafone ve Beşiktaş’ın ortak projesi olarak geliştirilen “Geleceğin KaraKartalı” kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından yaşları 8-10 ve 11-13 arasında değişen çocuklar için, Türk futbolunun önde gelen teknik insanlarına ulaşarak geleceğin başarılı futbol oyuncuları arasına katılma konusunda fırsat eşitliği sağlanacak. Çocukların yeteneklerini sergiledikleri videolar, Vodafone Park mobil uygulamasına ya da geleceginkarakartali.com sitesine yüklenecek. En çok oy alan videoların sahibi 350 çocuk bölgelerde düzenlenecek seçmelere katılma hakkı kazanacak.

Peki genç yetenekler veya velileri, nasıl video yükleyecek? Bu videodan izleyebilirsiniz:


Vodafone ve Beşiktaş JK tarafından futbolda altyapı ihtiyacından hareketle geliştirilen “Geleceğin KaraKartalı”na katılmak isteyen çocukların ebeveynleri, Vodafone Park mobil uygulaması üzerinden ya da geleceginkarakartali.com sitesine çocuklarının yeteneklerini sergiledikleri en fazla 59 saniyelik videolar yükleyecek. Bu videolar, top kontrolü, top sürme ve çalım, pas ve şut ile özel bir hareketten oluşacak. Videoların oylanması sonucu en çok oy alan 350 çocuk bölge elemelerine katılma hakkını kazanacak. Ardından, Gökhan Keskin, Fikret Demirer, Yasin Sülün ve Serdar Topraktepe’den oluşan Beşiktaş JK’nın deneyimli scout ve antrenör ekibi tarafından gerçekleştirilecek seçmeler sonucu toplam 35 çocuk, Beşiktaş JK’nın İstanbul Ümraniye’deki Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenecek 4 günlük kampa ve ardından Vodafone Park’taki bir günlük final etkinliğine katılmaya hak kazanacak. Final etkinliğinde en az 3 çocuk Beşiktaş’ın altyapısına dahil olarak futbolcu olma hayalini gerçekleştirme imkânı bulacak.

Abone başına en fazla 10 video yüklenebilecek

“Geleceğin KaraKartalı” projesine video yüklemek için Vodafone’lu olmak gerekiyor. Aboneler, “Vodafone Yanımda” şifresi ile sisteme girerek video yükleme işlemini gerçekleştirebiliyor. Yüklenen videonun içeriği uygun bulunursa, en geç 1 gün sonra sisteme yükleniyor. Yükleme işlemi Vodafone Park mobil uygulaması üzerinden yapılırsa, abonenin internetinden yemiyor. Abone başına en fazla 10 video yüklenebiliyor.

“Geleceğin KaraKartalı” projesinde video oylamak için ise Vodafone KaraKartallı olmak gerekiyor. Her abonenin haftada 10 oy kullanma hakkı bulunuyor. Oy hakkı her pazartesi yenileniyor. Bir video sadece bir kez oylanabiliyor.

En az 3 çocuk altyapıya kazandırılacak

“Geleceğin KaraKartalı”nda Şubat ayından itibaren her hafta sonu başka bir bölgede olacak şekilde birer günlük etkinlikler düzenlenerek video yükleme ve oylamalar teşvik edilecek. Nisan ayı itibariyle de Erzurum, Gaziantep, Samsun, Antalya, İzmir, Ankara ve İstanbul illerinde gerçekleştirilecek 1’er günlük seçmeler ile her bölgeden 5 çocuk seçilecek. Böylece toplam 35 çocuk, Haziran ayında Beşiktaş JK’nın İstanbul Ümraniye’deki Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenecek 4 günlük kampa ve ardından Vodafone Park’taki bir günlük final etkinliğine katılmaya hak kazanacak. Finalde yapılacak seçmelerle en az 3 çocuk Beşiktaş’ın altyapısına girme fırsatı yakalayacak.