Dusko Ivanovic: “Atatürk’e hayranım ve onu yakından tanımak istiyorum.”

Dusko Ivanovic: “Atatürk’e hayranım ve onu yakından tanımak istiyorum.”

Beşiktaş Sompo Japan‘ın tecrübeli koçu Dusko Ivanovic, Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda Mustafa Kemal Atatürk‘e olan hayranlığını dile getirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Sompo Japan başantrenönü Dusko Ivanovic, Hürriyet’ten Fatih Saboviç’in sorularını yanıtladı. Ivanovic'in röportajından Ajans Beşiktaş'ın derledikleri şu şekilde:

Mustafa Kemal Atatürk’e Hayranım

”Sanata ilgi duyuyorum. eşimle tablo koleksiyonumuz var. Şimdi; Andrew Mango’nun yazdığı Atatürk’ün biyografisini okuyorum. Ona hayranım ve yakından tanımak istiyorum. Anna Karenina ve Patria favori kitaplarım… Casablanca filmi de benim için özeldir.”

Yerli Ve Genç İsimler Çok İstekli

”Tau Ceramica, Alfredo Salazar gibi büyük bir scout’a sahipti. Genç yetenekleri bulup, çok üst düzey bir organizasyonla birleştirmiştik. Eğer size iyi malzemeler verilirse, siz de en iyi yemeği yapmaya çalışıyorsunuz ve ortaya güzel şeyler çıkıyor.

Beşiktaş’ta yerli ve genç isimler çok istekli…. Gelişim istiyorsanız, onları zor maçlarda oynatmalısınız. Oyuncularıma hep şunu sorarım:

“Bugün neden idmandasın?”

Çünkü eğer bir antrenmana geldiyseniz ve herhangi bir yönünüzde bir gram bile gelişme yoksa, sadece zaman kaybetmişsinizdir. Beşiktaş’ta aşılamaya çalıştığım mantalite de tam olarak bu…”

Taraftarımızla Birlikte Savaşalım

”Taraftara mesajım şu: Bu kulübün asla pes etmeme gücü ve savaşçı ruhunu hissettiğim için geldim. Karakterli sporculara hayran olurum. Takımım parkede skor ne olursa olsun her zaman savaşsın isterim. Taraftarımız da gelsin, hep birlikte daha iyisi için savaşalım!”

Beşiktaş Bana O Tutkuyu Hissettirdi

”İnsan gittiği yere ait hissetmeli, mutlu olmalı… Bu yüzden Beşiktaş’tayım. Burada uygun bir temel var. Bu temel üzerine güzel ve kaliteli yapılar inşa edebiliriz.

Koçluğa 1 yıl ara verdim. Teklifler aldım ama değerlendirmedim. Bana uygun yerler değildi. Ancak Beşiktaş’tan Cihat Kumuşoğlu, Turhan Koray ve basketbol danışma kurulu üyeleri beni aradı. Görüşmelerin ardından 1 yıl sonra koçluğa dönme kararı aldım. Bana mücadele ruhunu, bu oyunu benim gibi sevdiklerini ve tutkuyu hissettirdiler.”

Etiketler :