Ek transfer dönemi için TFF'ye başvuru yapıldı!

Ek transfer dönemi için TFF'ye başvuru yapıldı!

Türkiye'de ek transfer dönemi gündeme geldi. Eğer TFF öneriyi kabul ederse ek transfer dönemi uygulanabilir.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto 1. Lig'de Karabükspor ve Eskişehirspor'un lisans çıkaramaması, Süper Lig'de de Galatasaray başta olmak üzere bazı kulüplerin bazı noktalara transfer yapmaması, ek transfer dönemi düşüncelerini beraberinde getirmişti. İngiltere'de ve Fransa'da bazı dönemlerde serbest oyuncu transferine izin veriliyor. Bu konu Türkiye'de de gündeme geldi ve TPFD, TFF'ye başvuru yaptı.

TPFD BAŞVURU YAPTI

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) Başkanı Hakan Ünsal, Ekim ve Mart aylarında birer haftalık mini transfer dönemi için TFF'ye resmi başvuru yaptıklarını TRTSpor'dan Barlas Ateşli'ye açıkladı.

Barlas Ateşli twitter hesabından yaptığı açıklamada "Hakan Ünsal'la konuştuk. Ekim ve Mart aylarında birer haftalık mini transfer dönemi için TFF'ye resmi başvuru yapılmış. FIFA'nın 218 nolu genelgesi inisiyatifi federasyonlara bırakıyor. TFF isterse ek transfer dönemi mümkün. Fransa'daki sistemin uyarlanması üzerine çalışıyor. Fransa'da her kulübün transfer sezonu dışında bir yerli oyuncu transfer etme hakkı bulunuyor. Eskişehir ve Karabük özelinden gündeme gelen konu artık tüm kulüpler için düşünülüyor." ifadelerini kullandı.

Ateşli ayrıca TPFD'nin TFF'ye yaptığı başvurunun fotoğraflarını da yayınladı. (Futbol Arena)

dmkh5ldwwaavpvd.jpg

Etiketler :