''Eleştiriyi hak ediyorlar''

''Eleştiriyi hak ediyorlar''

Fanatik Gazetesi yazarı Erman Özgür, Beşiktaş-Rio Ave mücadelesini bugünkü köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Erman Özgür'ün bugünkü Fanatik Gazetesi'nde yer alan yazısı;

Beşiktaş ilk yarı boyunca topu Rio Ave'ye bıraktığında iyi savundu. Dorukhan- Oğuzhan ikilisi oyunu iki yönlü iyi oynadı. 15. dakikada Necip'in nefis ortasında Güven golü atınca bu kez hücum organizasyonları da gelmeye başladı. Dorukhan'ın hücum presiyle kazandığı, Lens'in Güven'e hazırladığı pozisyonlarda farkı açma şansını biraz da şanssızlıktan kaçırdı belki ama sezonun şimdiye kadar en iyi ilk yarısından soyunma odasına avantajlı giden taraftı. Bu avantaj ancak rakibin bıraktığı boş alanları değerlendirirsen bir şey ifade eder. Fakat Beşiktaş çok iyi iş çıkardığı ilk yarının ardından sadece savunma yapmaya çıktığı ikinci yarıda hem pozisyon bulamadı hem de pozisyonlar verdi. Moreira ile gelen gol sürpriz olmadı. Töre etkisi ile Mensah'ın son 2 dakikada kaçırdığı iki net fırsat 45 dakikalık devrenin gole yaklaşılan nadir anlarıydı. Uzatmalarda bu işi penaltılara bırakmayalım diyen taraflar karşılıklı iyi pozisyonlar buldular ama bitiricilik konusunda beceriksiz davrandılar. Penaltılar konusunda maç içinde iyi bir gece geçiren Utku için eleştiri yapamam ama Beşiktaş bizim ligimizde derece yapması zor bir takıma elenerek takım halinde eleştiriyi sonuna kadar hak etti.

Gecenin sorusu

Montero için ilk izlenim? Açıkçası üst düzey bir stoper görüntüsü çizmedi. Soğukkanlı görüntüsüne rağmen çok pas hatası yaptı. Bir de uzatmalarda yaptığı hata üzerinden bire bir kaldığı pozisyonlarda açık alanda yakalandığında ağır kalabileceğini hissettirdi.

Maçın starı

Beşiktaş tarafında yerine her maç daha çok alışan ve üstüne koyan Necip çok iyi bir maç çıkardı. Harika asistinin yanında savunma hamlelerinde de çok başarılıydı.

Maçın olayı

Beşiktaş, Antalya maçının kopyası gibi öne geçtikten sonra golü aramaktan vazgeçti. İyi bir ilk yarıdan sonra vasatın altında kaldığı bir ikinci yarı oynadı. Öğrenilmesi gereken ilk ayrıntı skora göre oyun hastalığından kurtulmak olmalı.

Kısa mesaj

Güven Yalçın eğer Beşiktaş topu yere indirebilir ve pas trafiğinde rakiplerinden daha iyi bir maç oynarsa Larin'den daha faydalı oynayabileceğini en azından oyun zekasının daha iyi olduğunu gösterdi.

Etiketler :