Emre Kocadağ: "Beşiktaş'ı kimse yıkamaz"

Emre Kocadağ: "Beşiktaş'ı kimse yıkamaz"

Beşiktaş Yöneticisi Emre Kocadağ ile, siyah beyazlı kulübün içinde bulunduğu son durumu anlattı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman olağanüstü kongre kararı aldı. Erken seçim yapılacak. 16 Eylül 2018 Pazar günü yapılacak seçim öncesi; Beşiktaş yöneticisi Emre Kocadağ Futbol Arena'ya açıklamalarda bulundu.

"Beşiktaş'ın transfer ve iletişim çalışmaları konusundaki başarısı dikkat çekiyor. Ne dersiniz?"

"Statla beraber Beşiktaş marka değerini ciddi anlamda yukarı çekti. Marka ve iletişim anlamında, uyuyan kitle uyandı. Beşiktaş bu konuda rakiplerine oranla tekrar yukarı çıktı. Başarılı transferler de oldu, başarısız transferler de… İletişim konusunda da iyi işler yapıldı. O anlamda başarılı buluyorum."

"Siz de Beşiktaş'ta yöneticisiniz. Mevcut yönetime genel anlamda baktığınızda yorumunuz ne olur?"

"Çok genç yaşta 29 yaşında yönetime dahil oldum. 2 dönem yöneticilik yaptım. İyisiyle, kötüsüyle güzel iki dönem getirdik. Çok zor dönemlerden geçti kulüp. Çok zor zamanlarda elini taşın altına koyan başkan ve yönetim vardı. Görev yapmış bütün yönetim kurulu üyeleri, başta başkanımız olmak üzere çok değerli… Beşiktaş tarihine geçmiş bir isim, yönetim kurulu üyeleri de öyle. Çoğu çok iyi niyetle ve saygıyı hak eden bir şekilde görevlerini yaptılar. Buraya kadar getirdiler…"

"Başkan Fikret Orman olağanüstü seçim kararı aldı. Bu kararı destekliyor musunuz?"

"Zor günlerden geçen Beşiktaş belli bir başarıya ulaştı. Yoklukta yaptığımız kenetlenmeyi, başarıda ve varlıkta devam ettiremedik. Başkanımızın kararını çok doğru buluyorum. Çünkü futbol bir takım oyunudur. Teknik ekip, yönetim ve taraftarın bir takım kimliğiyle sahip çıkması gerekir. Özellikle son dönemde eksikliklerin olduğu zaten belliydi. Ben de başkanımıza konuyla ilgili hissettiklerimi ve düşündüklerimi söyledim."

"Ne gibi eksiklikler?"

"Yönetim kurulu içinde konusu olmayan konuların tartışılması, kişisel çekişmeler… Bunlar olumsuz bir şekilde etkiledi. Asıl odaklanması gereken yere odaklanamadı yönetim kurulu. Bu da enerjiyi düşürdü. Yönetim kurulu başkanının yenilenme talep etmesi hakkıdır ve doğru bir karar. O dönemlerde başkanımıza devam etmeyeceğimi bildirmiştim. Bu sebepler devam ettiği sürece orada yeniden başarı yakalanamayacağını, gelişme olmayacağını düşünüyorum. İnşallah bu yenilenen yönetimle en azından mayısa kadar başarılı bir süreç geçer ve kenetlenir yönetim. Takım ile beraber başarıyı sağlarız."

"Yeni yönetimde olması gerektiğini düşündüğünüz bir isim var mı?"

"Yönetim kurulunda yer alanlara isim isim baktığınızda hepsi değerli insanlar. Tabii bu süreçlerde yıpranmış olanlar var. Bunu başkanımız en iyi şekilde değerlendirecektir zaten. Ama Ahmet Nur Çebi çok değerli bir isim, olmamasını kayıp olarak görüyorum. Diğer isimlerin de iyi niyetle çalıştıklarına inanıyorum.  Yöneticilikte bazen hatalar da yapılır. Doğrular da yapılır… Bunların teraziye konar, hangisi ağır basarsa… Doğrular ağır basarsa başarı, yanlışlar basarsa başarısızlık gelir. Bunu göreceğiz."

"Herkes yönetici olmak ister. Siz neden bırakmak istiyorsunuz?"

"Burada görev yaparken belli bir enerji harcıyorsunuz. Baktığınız zaman kısır tartışmalar, kişisel egolar ortaya çıkınca verdiğinizin karşılığını alamadığınızı düşünüyorsunuz. Başkan da şu an onu düşünüyor. Çok fazla zamanını buraya veriyor. Beşiktaş'ın başarılı olması için uğraşıyor. Buradaki çekişmeler, Beşiktaş'ın konusu olmayan konuların buraya taşınması, onu da üzüyordur haliyle… Beni de üzdüğü ve enerjimi aldığı için, bu konularda katkı da sağlayamadığımı düşündüğüm için, buradan affımı istedim."

"Takım olmaktan bahsettiniz. Takım ruhu ne zaman kayboldu Beşiktaş'ta?"

"Son 1 senelik süreçte… Geçen sene çok iyi bir kadro kurduk. Şampiyonlar Ligi'nde bir başarımız var ama maalesef şampiyonluk gelmedi. Bunlar da etkili olmuş olabilir. Son 1 senede yönetim kurulunda kopuklukların olduğunu ve bunun da negatif yansıdığını görebiliyoruz."

"Fikret Orman tek başına seçime gidiyor. Başka liste çıkmadı. Ne dersiniz?"

"Başkanımız birbiriyle uyumlu yönetim kurulu oluşturacaktır. Yönetim kurulu tekrar takım halinde çalışmaya başlarsa, takıma da sirayet eder inşallah. Seneye mutlaka şampiyon olmamız lazım. Bununla alakalı da Beşiktaş'ın huzur bulması lazım. Bu huzur oluşursa başarı da gelecektir."

"Şenol Güneş hakkındaki düşüncelerinizi de sormak istiyorum…"

"Hocamız çok değerli. Kimi zaman tartışılıyor. Ben tartışılmasını bile doğru bulmuyorum. Beşiktaş için büyük bir şans. Onun olduğu yerde başarının her zaman olacağını düşünüyorum. Başarısızlık olsa bile bu Şenol Güneş'in iyi ya da kötü olmasıyla alakalı değil. Kulübün bütün dinamikleriyle başarı geliyor. Nasıl başarı bütün kulübe yazılıyorsa, başarısızlık da herkesin kabullenmesi gereken bir olgu."

"Zaman zaman Şenol hoca ile yönetim arasında gerginlik olduğu konuşuluyor…"

"Öyle bir şeye şahit olmadım. Şenol hoca ile yönetimin görevleri farklı. Öyle bir durum olduğunu zannetmiyorum."

"Taraftar tarafından desteğin yanı sıra eleştiriler de, beklentiler de oluyor. Özellikle transferler anlamında… Ne dersiniz?"

"Taraftarın beklentiler her zaman vardır. Taraftarken beklentiler bazen çok olabiliyor. Tabii ki karşılık vermeye çalışmak, taraftarın beklentilerini de karşılamak lazım. Ama Beşiktaş'ın idarecileri de imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Kongre üyeleri de tabii ki iyinin de kötünün de değerlendirmesini yapacaklar zaten."

"Beşiktaş ile ilgili yönetim yönetemiyor, Beşiktaş kötüye gidiyor, hatta bazen batıyor gibi yorumlar yapılıyor. Beşiktaş camiası gerçekten sarsılabilir mi?"

"Beşiktaş çok derin ve büyük bir camia. Çok değerli insanları bünyesinde barındırır. Beşiktaş bu borçların üstesinden gelebilecek büyüklükte. Beşiktaş batmaz, öyle bir durum da yok. Ama tabii zor süreçler yaşanıyor. Bunlar yönetebildiği zaman bu krizlerden en kolay çıkabilecek kulüp. Yeter ki doğru bir şekilde yönetilsin, planlansın. Gelir-gider dengesi doğru şekilde oluşturulsun. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Beşiktaş'ı kimse kolay kolay yıkamaz." (Futbol Arena)

Etiketler :