Ergin Aslan: "Beşiktaş, oyun coşkusuyla maçı ilk yarıda kopardı."

Ergin Aslan: "Beşiktaş, oyun coşkusuyla maçı ilk yarıda kopardı."

Yeni Şafak Gazetesi Spor Yazarı Ergin Aslan, Beşiktaş'ın Göztepe'yi 5-1 yendiği maçı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, Göztepe'yi 5-1 ile geçerken goller sırasıyla Anderson Talisca, Gary Medel, Dusko Tosic, Cyle Larin ve Ryan Babel'den geldi. Beşiktaş, bu galibiyet ile puanını 56'ya çıkardı ve zirve takibini sürdürdü.

Yeni Şafak Gazetesi Spor Yazarı Ergin Aslan, mücadeleyi kaleme aldı;

"Çok kritik haftalar oynanıyor ligde. Beşiktaş’ın rakiplerinin bu yarışta kaybetme lüksleri var. Çünkü puan olarak öndeler. Ama Beşiktaş öyle değil. Kalan maçlardan birisinde dahi takılsa şampiyonluk umudunu yitirebilir. Beşiktaş, geçen hafta Alanyaspor’a karşı bu bilinçte değildi sanki. Hem oyun hem skor yetersizdi. Maç uzun süre balık sırtıydı.

Göztepe maçında olayın ciddiyetinin farkına varmış siyah-beyazlılar. “Beşiktaş sampiyon olmak istiyorsa bu oyununu yukarı çekmeli” demiştik geçen hafta. Öyle de oldu. Orta sahada 3 önemli eksiğine rağmen o bölgeyi de, başka yerleri de kapatacak kadroya sahip Şenol Hoca. Lens’in vasat performansı hocayı Alanya karşısında şablon değişikliğine itmişti. Kanat oyunundan vazgeçen Güneş, verim alamamıştı. Göztepe maçında yine bilindik formatla oynadı. Necip-Medel ikilisi Talisca’yı rahatlattı çünkü oyunu tek yönlü oynayabilen Talisca böylece dilediği gibi at koşturabildi. Hoca da Talisca’ya her maç çokça yaptığı “geriye dön” hareketini yapma ihtiyacı hissetmedi. Önde basan, iki kanadı da oyuna sokan, göbekten de etkili gelen Beşiktaş, oyun coşkusuyla maçı ilk yarıda kopardı. Neden sürekli Alanyaspor maçıyla kıyasladım, çünkü 2 hafta üst üste iç sahada aşağı yukarı birbirine benzeyen iki takımla oynadı Beşiktaş. Göztepe’nin farkı, ilk golü yedikten sonra Alanyaspor gibi hala kapanmayı tercih etmemesiydi. Gol odaklı oynayınca bu Beşiktaş’ın da işine geldi ve skor arttı. Tabi Talisca’yı defalarca yazdık, çok özel bir adam olduğu, rakip için handikap olduğunu artık herkes biliyor ve söylüyor. Bununla birlikte bir hoca için büyük şans da Medel gibi bir oyuncuya sahip olmak. Lakabının hakkını veriyor Şilili. Yanında Necip oynayınca da rahatlıkla ileride de oyuna dahil oldu. Golünü de attı. Beşiktaş, bu haftalarda kazanması gereken maçları kazanıyor. Oyunun son bölümü ve yenilen goldeki konsantrasyon kaybını da kenarda tutmak lazım. Beşiktaş, bu coşkusunu kalan haftalara da yaymak durumunda. Yarıştayım demek istiyorsa başka yolu yok."

Etiketler :