Ergin Aslan: “Beşiktaş’ta assolist olmak kolay değil”

Ergin Aslan: “Beşiktaş’ta assolist olmak kolay değil”

Futbol Arena’ya açıklamalarda bulunan Ergin Aslan Beşiktaş’ın yeni sezon planlamarı hakkında sorulan sorulara şöyle cevap verdi…Detaylar…

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın Avusturya kampının ardından değerlendirmelerde bulunan spor yazarı Ergin Aslan önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Ergin Arslan’ın açıklamaları:

Salih Uçan Beşiktaş’ta kalmalı mı?
Ergin Aslan: Mevcut sistemde çok mümkün görünmüyor, orada Gedson Ve josef olduğunda 11’e yazmamız pek mümkün değil. Gedson’un performansıyla da ilgili çünkü hoca biraz 10 numarasız bir sistemde oynayacak. Eğer oynarsa ve 3’lü orta saha yaparsa zaman zaman kullanabilir. Bir de Emirhan var. Rekabetin olması güzel. Salih gibi isimler lazım, kapasitesini biliyoruz. Ama Beşiktaş’da büyük takım performansı gösteremedi. Forma şansı bulmasına rağmen gösteremedi. Kiralık gittiği yerde zaman zaman çıkışları oldu. Beşiktaş’da assolist olmak kolay değil. Bölgesi de biraz assolistlerin bölgesi. Orada performansını her zaman yukarda tutacak ki Valerian İsmael’den formayı söküp alsın. Bu çok iyi bir şey hesapta olmayan bir oyuncunun devreye girmesi, kadroya girmesi, bölge olarak yazılması teknik adam için çok çok iyi bir şey, Salih çok kreyatif bir oyuncu. İdman, kamp performansını sezonda devam ettirirse 11’de görebiliriz. Ama Salih’i 11’e yazmak kolay değil.

Saiss’in gelişinden sonra Emirhan Topçu’nun transferi hangi açıdan önemli? 
Beşiktaş o bölgede yerli oynatmak zorunda. Çünkü yerli kuralı birazda zorunlu kılındı. Ön tarafta Ghezzal-Weghorst-Muleka orta sahada 2 tane yabancı, o taraflara çok dokunamıyorsunuz. Bu zorunluluk yerli transferine itiyor. 2 tane sol stoper var Emirhan ve Emrecan, ikisinin de süper lig tecrübesinden bahsedemeyiz. Bize performansları gösterecek. Genç 21 yaşında oyuncu, ikiside öyle. Emirhan yüksek bir bonservisten bahsediliyor. 1-1.5 milyon Euro’dan bahsediliyor. Eğer 11’de performansı oturursa o para kabul edilebilir, transfer başarısı olarak görülebilir. Ama yedekte, kulübede kalırsa sıkıntı olabilir. Ama denenebilir mi denenir. Gençler bu fırsatları bulmadan büyük takımda oynayıp oynayamacaklarını nasıl gösterecekler? Denenebilir transferler ama Beşiktaş risk alıyor. Sol tarafa Emirhan veya Emrecan olması risk çünkü oynadığı oyunda önde kurduğu için biraz tecrübede istiyor. Welinton ve Saiss’te var o tecrübe. Bu iki oyuncudan biri denenebilir maliyetler uygun olduğu sürece. 

Kenan Karaman savunmada yeterli mi?
Değil, sol ön için kendi mevkisinde yeterli olmayan biri için sağ bek olmasını bekleyemeyiz. Alternatif olur. Şenol hocayla parladığı döneme bakarsak hep milli takımda, ağır maçlarda -Fransa,Norveç- gibi hücum istenmeyen, kademe yapması istenilen, arkadaki bekine yardım etmesi istenilen, biraz daha fiziği ile ve savunmasıyla öne çıkan bir oyuncuydu. Beşiktaş’a hücum alternatifi olarak geldi ve istenileni gösteremedi. Bu yüzden Rosier’in alternatifi olamaz. Bazı maçlarda olur, derbi deplasmanda olabilir. Zor deplasmanlarda (3-4 maç) dengeli oyunlarda olur. 40 maçın 35’inde hücum edeceksiniz ghezzal içeriye kat edince arkasında oynayan adamında kaçması lazım. O iki bayrak direğini arasını çok seri hızlı kullanıyor. Gidiyor, dönüyor, atletizmi var. İsmael için Rosier çok önemli. Aynı dinamizmi beklemek kolay değil. Kenan şöyle olabilir, çok skor alabilmen, çift ayaklı maçlarda veya beraberliğin yettiği maçlarda oralarda kullanılabilir. Bence sağ tarafda bu yüzden olmaz