Ergin Aslan: "Mesaj alınmalı"

Ergin Aslan: "Mesaj alınmalı"

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Çaykur Rizespor'u farklı mağlup etti. Yeni Şafak Gazetesi Spor Yazarı Ergin Aslan, karşılaşmayı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ergin Aslan'nın bugünkü köşe yazısı:

Beşiktaş ağır bir dönemden geçiyor. Gerek futbolun içerisinde bulunduğu parasal durum gerekse saha sonuçları süreci daha da zorlaştırdı. Siyah-beyazlı takım ligde de Avrupa’da da keyif vermedi şimdiye kadar. Bu durum, Genk maçında protesto olarak tribünlerden dışarı vurdu. Tabii o bir mesajdı. Futbolun içerisinde bunlar var. Dünyanın her yerinde, her takım işler kötü gittiğinde eleştiri alır. Beşiktaş tribünleri bunu ölçülü yapıyor. Ben o tribünlerin dinamiğini bilirim. Tepki Beşiktaş formasına değil, üzerinde Beşiktaş forması olduğunu fark etmeyene. Bu da ölçülü yapılmalı. Nitekim, Rizespor maçında protesto yerini desteğe bıraktı. Bu da sahada kısmen oyun ve skor olarak mesajın alındığını gösterir. Golün erken gelmesi ve Rizespor’un erkenden eksik kalması net gösterge olmayabilir ancak Beşiktaş’ın son maçların aksine daha istekli ve mücadeleci olduğu kesin. Bu mücadelenin oyunun daha geniş anlarına yayılması lazım. Rizespor 9 kişi kaldıktan sonra maçın zaten kopmama olasılığı yoktu.

Penaltı sorunsalı devam ediyor. Daha önce Oğuzhan kaçırdığında da söylemiştim; attığı penaltıların neredeyse tamamını gole çeviren Vagner Love sahadayken, penaltıcı aramaya gerek yok. Nitekim riskli skorlarda kaçan penaltıların nelere mal olduğunu daha önce gördük.

Mustafa Pektemek’in golleri hem özgüven hem de Hoca’nın elini güçlendirmesi açısından önemli. Bu durum belki diğer golcülerin de formunu yukarı çekebilir. Ancak Mustafa’nın buna devam etmesi lazım. Çünkü geçen yıllardan kalma epey alacaklı Beşiktaş.

Başakşehir maçında Quaresma yok. Bu durumu daha önceden de kritik maçlarda yaşadı siyah-beyazlılar. Yani zaten Quaresma bu düşünceye itiyor herkesi. Ancak bu durum şer gibi görünse de sonunda hayra dönüşebilir. Nitekim etkili kanatları olan Başakşehir’e o bölgelerde kademe yapmak gerekecek. Adriano’nun dönüşü takımı daha derli toplu hale getirdi. Başakşehir’e karşı da arkada Adriano önde Caner’le daha doğru bir oyun çıkabilir ortaya. Yazının başında bahsettiğim mesajın alınıp alınmadığı ise tam olarak Başakşehir maçında ortaya çıkacak. Beşiktaş kaybedebilir, daha önce de kaybetmişliği var. Ancak mücadele ederek kaybetmek başka, umursamaz davranıp kaybetmek başka. Taraftarın istediği şey mücadele. Nihai olarak “Bu yarışta varım” diyecek olan da futbolculardır. (Yeni Şafak/Ergin Aslan)

Etiketler :