Ergin Aslan: "Negredo büyük golcü"

Ergin Aslan: "Negredo büyük golcü"

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ergin Aslan, Alanyaspor-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın 4 maç üst üste kazanamadığına uzun süredir şahit olmamıştık. Alanyaspor karşılaşması bu serinin 5. maçıydı. Lider Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada evindeki şansı değerlendiremeyen Beşiktaş, bu kez yine liderin puan kaybetme ihtimali olan haftada kazanıp nefes almak istiyordu. Çünkü Beşiktaş’ın hesabı artık sadece kendi maçlarını kazanmak üzerine değil, üstündekilerin kaybetmesi üzerine de kurulu. Ligin Beşiktaş açısından kırılma dönemi gibiydi bu 2 hafta. Alanyaspor ve Göztepe deplasmanlarından alınacak 6 puan siyah-beyazlıların yeniden “buradayım” demesi anlamına geliyordu. İki takım da savunma yönünden zayıf, hücum anlamında iyi ekipler. Şampiyonlar Ligi'nde 9 puan yapmış Beşiktaş'ın artık bütün motivasyonunu lige yönelteceğini düşünürken, maç hiç de öyle başlamadı.

Pozisyon üretmekte zorlanan, 5 pas yapamayan, organize olamayan Beşiktaş görüntüsü son haftalarda olduğu gibi yine dikkat çekiyordu. Oysa topu her ayağına aldığında minimum 20-30 pas yapan takım bu takım değil miydi? Nereye gitti o coşku, arzu, heves. Bir uzun top sevdası aldı başını gidiyor. Hal böyle olunca kademe kademe hücuma çıkan Beşiktaş'ın pozisyon bulması, rakip savunmanın hatasına bağlı oluyor. Oyun kurucu pozisyonundaki Talisca'nin sahada ruh gibi gezmesi, bütün takımın üzerine sirayet ediyor. Beşiktaş'ın ilk yarıdaki kötü oyununa, Yaşar Kemal Uğurlu'nun burnunun ucundaki penaltıyı çalmayışı da eklenince, skor artırmak mümkün olmadı. Bilinçli üretilen "Beşiktaş'ın federasyonu" algısı her hafta yeni bir skandalla etkisini gösteriyor.  

60.dakikaya kadar sönük oyunu devam eden Beşiktaş, geçen hafta Başakşehir maçının son 5 dakikasında yaptığını yarım saat yapmak istedi. Yine de o yüklenişlerde, kalabalık savunmayı açacak çilingiri bulamadı. Beşiktaş orta sahası dinamizmini yitirmiş durumda. Hoca buraya çare bulamıyor. Skor lazımken Negredo'yu oyuna dahil etmekte çok geç kalıyor. Sadece bu maç özelinde değil. Bu sezon hoca da takım gibi ligde çok formsuz. Negredo büyük golcü. Daha fazla dahil etmesi, şans vermesi lazım. Nitekim, şans bulduğu dakikalarda ortaya ne kadar istek konabilirse onu koyuyor. Maçı kazandıran golü getirmesi hem Beşiktaş'ı ligin içinde tuttu, hem de Negredo'yu... Çok kıymetliydi çok.

Etiketler :