Ergin Aslan: "Şimdi sıra yönetimde..."

Ergin Aslan: "Şimdi sıra yönetimde..."

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Ergin Aslan, Partizan - Beşiktaş mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş, Sırbistan temsilcisi Partizan ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Beşiktaş, adını UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara yazdırmayı başardı. Beşiktaş'ın gollerinin iki tanesi Pepe attı. Diğer gol ise Oğuzhan Özyakup'tan geldi.

İşte Ergin Aslan'ın yazısı:

Son 2 sezonda Şampiyonlar Ligi’nde iyi işler ortaya koyan Beşiktaş’ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ediyor olması aslında büyük kayıp. Dış etkenlerin yanı sıra geçen sezon ligin ilk yarısında gösterilen gevşeklik dördüncülüğe neden oldu.

Şimdi aynı hoca ve takım bu durumu telafi edip, seneye yeniden kendisini Şampiyonlar Ligi’ne atmalı. Neyse; her şerden bir hayır doğarmış. Madem öyle, gruplara kalan Beşiktaş, hedefini büyük tutup önce Bakü’de, sonra Vodafone Park’ta kupa için sahaya çıkmaya odaklanacak. Avrupa’daki 3 ön eleme maçındaki rakipler zaten Beşiktaş’ın ayarı değildi. Doğal olanı siyah-beyazlı temsilcimizin gruplara kalmasıydı. Ancak sezon başından beri hem ligde hem Avrupa’da ortaya konulan futbol tatmin etmiyor. Bunun sezon başı olmasıyla pek alakası yok. Oynayan, sezon başı/sonu demeden oynuyor. Takımın belli bölgelerindeki oyuncu fazlalığı, bazı bölgelerinde ise alternatifsizliği, sabit bir oyuna (kanada) zorluyor Beşiktaş’ı. Kaleci konusu halloldu. Artık bu konuda herkesin kafası rahat. Herkes görüyor ki, Beşiktaş’ın pozisyon üretmekte, topu rakip ceza alanına sokmakta problemi yok. Problem göbekten gelememek ve topu ağlarla buluşturamamak. Bunun çözümü ise 2 takviye. Bir takımın beyni olacak bir forvet arkası, bir de topu içeri sokacak golcü.

Sayın başkan son dönemde katıldığı programlarda camiada herkese görev dağılımı yaptı. “Yönetici yöneticiliğini, hoca hocalığını, futbolcu futbolculuğunu, taraftar da taraftarlığını yapacak” dedi. Bazen işler yapılan hatalardan dolayı istenildiği gibi gitmeyebilir. Fikret Orman’ın görevinde çok aktif olduğunu, bazı günlerde 17-18 saat çalıştığını biliyoruz. Ancak her zaman doğruyu yapamıyorsunuz. Bunu fark etmek, bazen hatayı dışarda aramamak gerekiyor. Son 2 sezonda transferlerdeki isabet oranı yarı yarıya düştü. Artık son güne girildi. Takım ise 3 rakibini eleyerek Avrupa’da gruplara kaldı. En azından bu maçlar özelinde hoca hocalığını, futbolcu futbolculuğunu, taraftar taraftarlığını yaptı. Şimdi sıra yönetimde...