Ergin Aslan: ''Şimdilik her şey iyi gidiyor ama tabii ki önemli olan bunun devamını getirebilmek''

Ergin Aslan: ''Şimdilik her şey iyi gidiyor ama tabii ki önemli olan bunun devamını getirebilmek''

Gazeteci Ergin Aslan, Beşiktaş’ın ilk yarı performansı ve geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig’in ilk yarısını lider kapatan Beşiktaş’ın performansını, ligdeki geleceğini ve yapılması gereken transfer hamlelerini, gazeteci Ergin Aslan ile konuştuk.

Beşiktşa’ın ilk yarı performansı hakkında konuşan Aslan, ‘’Beşiktaş’tan, Beşiktaşlılar gayet memnun. Özgüven açısından zirvede olmak tabii ki önemli. Ama asıl önemli olan sezon sonu ligi hangi sırada bitirdiğin. Sergen Yalçın, Beşiktaş taraftarına ortaya koyduğu mücadele, oynanan oyun ve dökülen alın teri ile iyi hissettiriyor. Beşiktaş camiası, Sergen Yalçın’la beraber güzel bir hava yakalamış durumda. Şimdilik her şey iyi gidiyor ama tabii ki önemli olan bunun devamını getirebilmek, istikrarı sağlayabilmek.’’ dedi.

Siyah beyazlıların hangi bölgeye takviye ihtiyacı olduğu ile ilgili de düşüncelerini dile getiren Ergin Aslan, ‘’Beşiktaş’ın ilk 11’den ziyade tamamlayıcı bir oyuncuya ihtiyacı var. Sergen Yalçın’ın da söylediği gibi bir forvet transferi gerekiyor Beşiktaş’a. Belki Beşiktaş akan oyunda, attıkları gollerde ve gol sayısında o boşluğu Aboubakar ile dolduruyor ama Aboubakar’ın yokluğunda o bölgeyi dolduracak bir oyuncusu yok. Güven Yalçın, tamamlayıcı bir oyuncu seviyesine çıkamadı.

Beşiktaş’ın, hem Aboubakar’ı yedekleyebilecek, hem aynı anda oynayabilecek, oyunun formatını zaman zaman çift forvete döndürebilecek bir golcü ihtiyacı var gibi görünüyor.

Bundan birkaç hafta önce konuşsaydım, yaratıcı bir oyuncu transferi gerektiğini söylerdim. Ama Adem Ljajic’i de yeni transfer olarak değerlendirmek istiyorum. Adem’in son birkaç haftada yakaladığı ivmeyi yukarı götürmesi, Beşiktaş’a yeni bir on numara transferi anlamına da gelir.

Onun dışında, Beşiktaş’ın içinde bulunduğu ekonomik şartları da düşünürsek, mevcut oyuncularıyla ikinci yarıyı oynayabileceğini düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın gündemindeki Hulk’un olası transferiyle ilgili de konuşan Aslan, ‘’Hulk, oyun olarak Beşiktaş’a çok faydalı olur. Beşiktaş’ın hücum opsiyonunu zenginleştirir. Hem kanatta, hem ileri uçta oynayabilen bir oyuncu.

Hulk’a hangi şartlarda sözleşme verdiğiniz önemli. Performansa dayalı bir sözleşmeyi kabul ederse, 6 aylık bir sözleşme, şampiyonluk primi ve gösterdiği başarılı performanstan sonra opsiyonlu olarak sözleşmesi uzayacak şekilde sözleşme şartlarını kabul ederse, Beşiktaş’ta takım içi dengeleri çok bozacağını düşünmüyorum. Ama 1.5 - 2.5 yıllık, 5 - 6 milyon Euro’lara imza attırırsanız, bu biraz dengeleri bozabilir. O yüzden sözleşme şartlarının nasıl yapılacağı önemli. Oyun olarak ise Hulk, takım dinamiğini bozmaz, aksine çok katkı sağlar.’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etiketler :