Ergin Aslan: "Talisca faktörü..."

Ergin Aslan: "Talisca faktörü..."

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Ergin Aslan Beşiktaş-Kasımpaşa karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Geçen hafta Antalyaspor karşısında geriye düşen Beşiktaş, öne geçtiği 55. dakikaya kadar, ilk şampiyon olduğu 2015-2016 yılından esintiler sunmuştu. Sezonun ilk yarısında bunu pek görememiştik. Bu oyun sezonun geri kalanı için umut vermişti. Kasımpaşa karşında da çok istekli başladı Beşiktaş. Stoperde, Vida varken Medel tercihi maç başında şaşırtsa da Şilili futbolcu agresif ve yapışkan oyunuyla hocayı haklı çıkardı. Yan top ve orta tercihini çok kullanmayan Kasımpaşa, Medel'in boy dezavantajını ortadan kaldırdı. Beşiktaş'ın zaman zaman eleştirilere konu olan fazlaca yan top tercihi bu maçta müthiş ikilinin ortaya çıkmasıyla ilk yarıda maçın kopmasına neden oldu. Antalya'ya 2 gol atan Talisca, aynı performansı Kasımpaşa'ya da gösterdi. Zaten bu adamın orta hali yok. Ya çok iyi ya kötü. Talisca'nın iyi olduğu maçlarda Beşiktaş'ın 2'den aşağı gol bulması zor. Ayağının iyi olması kadar, yaptığı ön-arka direk koşuları, Quaresma'nın ortalarının işe yaramasına neden oluyor. Bu sene bu ikilinin Şampiyonlar Ligi dahil asist-gol işbirliği takımın hücum gücünü iki katına çıkardı.

Zaten bu tarz takımlarda bireysel performans çok mühim. Misal bu sezon çok maç alan Babel, bu maçta vasatı aşamayınca Talisca ortaya çıktı. Talisca'nın kötü oynama lüksü yok. İyi olmadığı gün çok zorlanıyor Beşiktaş,  çünkü Atiba, Oğuzhan, Tolgay gibi orta saha oyuncuları gol-asist anlamında neredeyse hiç katkı yapmıyorlar. O nedenle Talisca çok mühim adam.

Negredo'ya gelince... Gol atamasa da hazırlama arzusu ve becerisi dikkat çekiyor. Şenol Hoca ne düşünür bilmem ama, Negredo'yu Vagner Love'la beraber oynatmak, İspanyol'un verimini iki katına çıkartabilir. Zekası ve oyun bilgisi çok yüksek ama fiziği çok el vermiyor gibi. Yalnız Negredo rakip stoperleri geri yaslıyor. O yüzden misyonu değiştirilebilir. Negredo oyundan çıkınca Kasımpaşa çok rahat önde oynamaya başladı. Şenol Hoca'nın Beşiktaş'ın skoru bulduktan sonraki düşüşüne çare bulması lazım. Geçen hafta da belirttiğim gibi, Beşiktaş'ın 6. haftada oynayacağı Fenerbahçe maçına kadar puan kaybı lüksü yok. Çünkü bu sezon önünde 3 rakip var. O nedenle 2'de 2 yapmış olmak, "Ben de buradayım" demek adına önemliydi. (Ergin Aslan / YeniŞafak)

Etiketler :