Ergin Aslan yazdı.. ''Şehirli Lucescu!''

Ergin Aslan yazdı.. ''Şehirli Lucescu!''

Yeni Şafak gazetesinde yazan Ergin Aslan Lucescu ve milli takımı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ergin Aslan'ın Yeni Şafak gazetesinde ki o yazısı..

Türk sinemasının başyapıtlarından birisidir 'Köyden İndim Şehre' filmi. Himmet, Hayret, Saffet ve Gayret karakterlerini beyaz perdenin duayenleri canlandırır... Hani tarla sürerken altın bulup, şehre giderler. Sonra kılık kıyafet değişir, babalarının mezarını yaptırmak için köye gelirler. Sanki o köyü hiç bilmiyorlarmış, hatta köy yaşantısından bihaberlermis gibi başlarlar söylenmeye; "Bu köy de çok fena tezek kokuyor canım", "Bu köyün çocukları da çok görgüsüz canım, heç şeherli adam görmemişler."

Buna benzettim ben Lucescu'nun, Türkiye için  "Doğulu ülke" demesini. Yok gocunduğumdan değil. Dersin ki baba Manchester'in göbeğinde doğmuş büyümüş. Keşke bu yaştan sonra futbol aklını ülkesi için kullansaydı. Belki grubu 4. bitirmelerini engellerdi! Gün aşırı bir şeyler anlatıyor. Dün söylediğini bugün unutuyor. Bir sürü kulüp takımında çalıştı. Acaba o anlarda, çalıştığı ülkenin milli takım hocasını düşünerek mi kadro kurdu. Shakhtar'da Ukrayna'yı, Brescia'da İtalya'yı, Zenit'te Rusya'yı, G.Saray'da Beşiktaş'ta çalışırken Türkiye'yi düşünerek mi ilk 11'i yaptı. Şimdi onu talep ediyor ya teknik direktörlerden. Kulüplerinde sürekli oynayan oyuncuları da oynatmıyor şimdi. Başarısızlığa kılıf bulmak istedi ama mızrak çuvala sığmadı. 'Geline oyna demişler yerim dar demiş, yerini genişletmişler yenim (elbisem) dar' demiş. Başarısızlığını kabul etmezsen binlerce bahane bulursun. O kolay. Ben isterdim ki, dün itibariyle EURO 2020'nin kadrosu, farklı kaybetse de ortaya bir felsefe koyarak provalara şimdiden başlasın. Ama nerede? Sahada 6 orta saha oyuncusu var. Sağ beke, kanada dağıtmış bunları. 2 seneye futbolu bırakacak adamlardan medet umuyor hala! Neyse; maça dair konuşmanın manası yok. Şunu diyeyim, siz anlayın; ilk yarı ceza sahasına top sokamadık.

 
Oysa yatırımlara, bütçelere, imkanlara bakınca bizim 2018 Dünya Kupası'na gitmiş, şu an arkamıza yaslanıp keyif yapıyor olmamız lazımdı! Bakın Avrupa'dan katılan ülkelerin harcadıkları paraya, kıyas yapın! Hani TFF kafasına göre parayla halloluyor ya her şey! Play-off heyecanını dahi yaşayamadık. Eminim futbol seyircisinin yüzde 70'i açık kanalda olmasına rağmen maçı da izlemedi. Oysa Ampute Milli Takımı'nın maçını statta 40 bin, ekranda bütün ülke izledi. Yüzü kızaran olur mu? Sanmıyorum.

Şehirli Lucescu memleketini özlemiş olacak ki, deplasmanda ülkesiyle maç almış. Arada eşini, dostunu, özlediklerini görme işini de bedavaya getirdi işte. Yoksa bu ülkede kimse için başka bir şey ifade etmiyor bu maç.

 

TFF mi? Onlar da Himmet Ağabey ve kardeşlerinde çok altın vardır diye, neredeyse evinin anahtarını teslim eden, kendini kurnaz sanan Ali Rıza Emmi zihniyeti!

 

 

Etiketler :