"Erken ayrılık kapıya dayandı"

"Erken ayrılık kapıya dayandı"

Beşiktaş'ın Kayserispor ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmayı Milliyet Gazetesi spor yazarı Bilal Meşe değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin bugün Milliyet Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Şenol Güneş, A Milli Takım’la dört yıllık sözleşme imzaladı, ne diyelim, hayırlı, uğurlu olsun. Güneş’in dediği gibi, ‘Biz seni göndermedik hocam, sen gittin!..’ 
Net değil ama, bu süreçte Güneş, iki takımı birlikte yürütebilir mi, soru işareti. Artı iki takıma konsantre olabilecek mi, sıkıntı da burada yatıyor! Dememiz o ki, zirve yarışında geriye düşen Beşiktaş’ın kalan haftalarda alacağı skorlar Güneş’in Kartal’daki konumunun en büyük belirleyicisi olacaktır. Elbette yönetim kanadı buna hazırlıklı, boş durmuyor. A ve B planları var, değişik isimler gündeme geliyor. Sergen Yalçın şu sıralarda başı çekiyor. Olur mu, niye olmasın?
***
Beşiktaş’ta Fenerbahçe derbisinin artçı şokları hâlâ devam ediyor, moral-motivasyon neredeyse dibe vurmuş durumda! Bunlara bir de sakatlıkları eklersek, zorlu Kayserispor virajında Kartal’ın sıkıntıya düşmesinden doğal ne olabilir? Kaldı ki Kayserispor son haftalarda müthiş bir çıkış yakaladı, böylesi tabloda buldun mu atacaksın arkadaş, şampiyonluk uzak, hiç olmazsa klasmandaki yerini koruyacaksın!
Aksi taktirde arkadan gelenler var, tepe-taklak düşersiniz! İlk yarıda Kartal, o baş döndürücü pas trafiğinden ve de pozisyon üretiminden yoksundu. Aklımızda kalan bir tek Burak Yılmaz, çaprazdan şutunda kaleci Lung’a takıldı, bir de Atiba’nın attığı gol!
***
Kayserispor ikinci yarıda baskılı bir oyun ortaya koyarken, Kartal’ın savunması gedikler verdi. Ev sahibi takım bu oyun anlayışından iki gol çıkardı, öne geçti. Ancaak bu yarıda irdelenmesi gereken bir pozisyon var, Kucher’in Quaresma’yı ceza alanı içinde indirmesi. Kucher’in niyeti asla topa değil, rakibe, yani penaltı. Hakem pas geçti, peki VAR niye devreye girmedi, anlamış değilim! Kayseri’nin geçerli sayılmayan üçüncü golünde Vida’ya yapılan faulde VAR’sınız, Quaresma’da yoksunuz!
***
Neyse ki savunma güvenliğini tamamen elden bırakan Beşiktaş, Caner’in golüyle bir puanı zor kurtardı. Ama klasman adına kaybedilen iki altın puanı da unutmayalım. Yeniden başa dönelim, rotayı Güneş’e çevirelim. Güneş hocanın kafası karışık, hatta ikiye bölünmüş durumda. Bakalım bu tabloda düşüşe geçen Kartal’ı toparlayabilecek mi? Bence çok zor, erken bir ayrılık da kapıdadır!"