Ertuğrul Sağlam: ''Toshack'ın gelmesi benim forvetten stopere çekilmemde etkili oldu''

Ertuğrul Sağlam: ''Toshack'ın gelmesi benim forvetten stopere çekilmemde etkili oldu''

Beşiktaş'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, siyah beyazlı takımda geçirdiği dönemle ilgili konuştu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, siyah beyazlı takımda geçirdiği dönemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Forvet oyuncusuyken stopere devrişilesiyle ilgili konuşan Sağlam, ''Ben 100'ler kulübüne girmiş bir futbolcuydum o zaman. Beşiktaş'ta ilk sezonumda 24, ikincisinde 19, üçüncü sezon 22 golle giderken bir sonraki sezon Toshack'ın gelmesi benim forvetten stopere çekilmemde etkili oldu. Kendi geleceğimle alakalı bir karar vermem gerekiyordu. Ya bu olayı kabul etmeyip Beşiktaş'tan ayrılacaktım ya da hocamız bizim patronumuzdur deyip profesyonelce işimi yapacaktım. Ben kalmayı tercih ettim. Forvet olarak devam etseydim 200'ler kulübüne çok rahat girebilirdim.''

Ben o zaman üzülmüştüm tabii ki ama bana artıları da oldu. Sabretmeyi öğrendim. Daha sonra Beşiktaş'a antrenör olarak da geri döndüm. Hala daha Beşiktaş'ın en sevilen futbolcuları arasında olabiliyorsak, hala Beşiktaş taraftarının ilgisini, saygısını görebiliyorsak o zamanki davranışlarımın da bunda etkisi olmuştur.'' dedi.

Şu ana kadar Süper Lig'de izlemekten en çok keyif aldığı futbolcuyla iligli de konuşan Sağlam, ''Sergen Yalçın ve Hagi diyeceğim.'' ifadelerini kullandı.

Etiketler :