Eski Divan Kurulu Başkanı'ndan flaş seçim sözleri: "Fikret Orman nasıl bir şov yapıyor?"

Eski Divan Kurulu Başkanı'ndan flaş seçim sözleri: "Fikret Orman nasıl bir şov yapıyor?"

Beşiktaş Kulübü Eski Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, siyah-beyazlıların gündemine dair çok çarpıcı ifadelere imza attı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Kulübü Eski Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, “Fikret Orman baskın seçim yapıyor” diyen Nasır, Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk’ün sessiz kalmasına da anlam veremediğini ifade etti.

 

Radyospor’da Haber Aktif programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Şeref Nasır’ın açıklamaları şu şekilde:

"Fikret Orman baskın seçim yapmak istiyor. Bazı acemilikler var tabi. Yaptığı basın açıklamasında görevi bırakacağını, devam etmeyeceğini ve Olağanüstü Genel Kurul’a gideceklerini ifade etti. Daha sonra ayrılmayacağını ancak yine de seçime gideceklerini ifade etti. Olağanüstü Genel Kurul kararı alabilmek için başkanlık makamının boş olması lazım. Tüzüğe göre hareket etmiyor. Hukuksal açıdan problemler var. Divan Kurulu yönetiminin harekete geçmesi lazım. Ama Divan’ın şu ana kadar böyle bir şey yaptığını görmedim. Bu bir ihbar olarak kabul etsinler. Fikret Orman baskın seçim yapıyor.

Fikret Orman önceki dönemde de baskın seçim yaptı. Kimseye zaman vermedi. Aynı şey yine geçerli. Aday olacaklar nasıl hazırlanacak? Beşiktaş 1 yılda 3 seçim yapıyor. Bu üzücü ve rahatsızlık verici. Seçimi neden tekrarlıyorsunuz? Bunu sorgulamak gerekiyor. Bu yapılanları anlayamıyoruz. Yayın gelirleri, ticari gelirler, maç hasılatları… Beşiktaş, gelir elde etmesine rağmen zarar ediyor. Beşiktaş nereye koşuyor? Tedbir almak gerek. Bizim niyetimiz bunun önünü kesmek. Sayın Orman’ın ne yapmak istediğini çözemiyorum.

Rakiplerine çok az bir süre tanıyor. 250 üyenin imzası konusu da var. Bu da çok yanlış bir husus. Geçen sefer Hürser Tekinoktay, mahkemeden karar çıkarttırdı. Kulübe de ihtar geldi. Divan Kurulu halen bunu uygulamaya çalışıyor. Beşiktaş adına üzülüyorum. Fikret Orman’a sarılanları görüyoruz ama gerçekçi gelmiyor. Nasıl bir şovdur bu? Beşiktaş ciddi bir borç altında. Beşiktaş’ın borcunun daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu borçlar nasıl ödenecek? Onu da konuşmak gerek. Bu kadar borç varken seçim yapmak da mantıklı değil. Seçim yapmanın mali açıdan da zararı var. Beşiktaş çok zengin bir kulüp mü? Borç niye çıkıyor diyoruz ya… Birçok sebebi var.

Ben kesinlikle küfre karşıyım. Beşiktaş’ta her şey olağanüstü kötü giderken kendilerini seçimle kurtarmaya çalışıyorlar. İstifa edip etmemesinin hiçbir önemi kaldı. Kulübe çok zarar veriyorlar. İstifa ederek ayrılmak da kolay bir çözüm. Tribünde insanlar ağlıyor. Olan hep Beşiktaş’a oluyor.

Divan Başkanı Tevfik Yamantürk’ün normalde müdahale etmesi lazım. Beşiktaş bir yapılandırma yaptı. Neler ipotek verildi, hangi şartlarda yapılandırma yapıldı? Divan Başkanı’nın da haberi olduğunu düşünmüyorum. Divan’dan hiçbir ses çıkmıyor. Tevfik Bey elbette kaliteli biridir. Kulüp başkanlığına da layık olabilir. Ama neden böyle pasif kalıyor? Elini masaya vurması lazım. Denetleme ve Divan’ın müdahale etmemesi sebebiyle zaten kulüp bu noktada. Durumu kötü görmelerine karşın yetkilerini kullanmıyorlar. Koltuklarında çok güzel oturuyorlar. Çıtları çıkmıyor.

Beşiktaş’ta tek adamlık sistemi var. Resmi sitede de bunu görüyoruz. Sadece Sayın Orman Beşiktaş’ın hakimi. Yanında 2 arkadaş daha var. Yönetimde yer alan Umut Güner adlı arkadaşımızın voleybol oynadığını hiç hatırlamıyorum Beşiktaş’ta. Bu kötü durum futbol takımına da yansıyor. Futbolcuların parası ödenirse etkilenmeme ihtimalleri yüksek. Futbolcular alacağı paraya bakıyor. Futbolcular açısından, para ödenemezse kaos olur.

Abdullah Avcı’ya şaşırıyorum. Başakşehir’de parasını tıkır tıkır alıyordu. Beşiktaş’ta öyle olmuyor. Paralar ödenmediğinde futbolcular da Abdullah Avcı’ya, “Hocam ne oluyor?” diye soracaktır.

Beşiktaş’ın bölünmemesi lazım. Herkes taşın altına elini koymak zorunda. Bu seçimin 4-5 adaylı olmasını bile hazmedemiyorum. Beşiktaş’ta yanlış uygulamalardan kurtulmak gerek. Tüzük ortada. 1 ay içinde hoş durumlar olmayacak. Camia birleşmeli. Yanlış yola sapılmamalı. (Ajansspor)

 

Etiketler :