Fatih Doğan: "Eğer, Beşiktaş'a içeriden ve dışarıdan gölge etmemiş olsalardı..."

Fatih Doğan: "Eğer, Beşiktaş'a içeriden ve dışarıdan gölge etmemiş olsalardı..."

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, Ç.Rizespor'u deplasmanda 7-2 yendi. Köşe yazarları maçı nasıl yazdı?

Ajans Beşiktaş - Sabah gazetesi yazarı Fatih Doğan, bugünkü köşesinde Ç.Rizespor - Beşiktaş maçını yazdı. İşte Fatih Doğan'ın yazısından bazı bölümler:

Beşiktaş, Rize'de önce Vida ardından Ljajic'in golleriyle maça öyle bir giriş yaptı ki Okan Buruk'un haftalardır üst seviye işler yapan takımının dengesi bozuldu. İkinci yarının en iyi ekiplerinden Rize'den bahsediyoruz.

İkili mücadele kazanma yüzdesinde ligde 2. sıraya yükselerek Okan Buruk karakterini yansıtan, hava topu kazanmada 3. olan Rize, maç başına gol ortalamasında 6. sıradaydı. Beşiktaş maçına çıkarken 26 maçta 30 gol yiyen ancak kurtarış yüzdesinde ligin en iyi 3-4 ismi arasında yer alan kaleci Gökhan'a sahipti...

Ancak Beşiktaş zor deplasmanda Ljajic'in liderliğinde Güven'in desteğiyle hem Rize'yi hem de gösterişli istatistiklerini Karadeniz'in doğu kıyılarında alabora etti. Rizespor 2-0'dan sonra karakter ortaya koyup Vedat Muriç'le istediği golü bulsa da devamını getiremedi. Burak Yılmaz'ın 65'teki golü Rize'nin önüne set oldu.

Maçın Rize adına kırılma noktası bu goldü. Şenol Güneş'in tepkili sevinen ve kart gören Burak'ı koruma amaçlı oyundan alıp Güven'i alması düşünülenin aksine Beşiktaş'a farklı bir dinamizm getirdi. Beşiktaş, yerleşik savunmada Mirin ve Vida ile pozisyon hatası yapıp Abarhoun'un golünü kalesinde görse de tepkisi çok şiddetli oldu.

Başta Ljajic, Vida, Atiba, Dorukhan'ın performanslarına kayıtsız kalmayarak "Ben de varım" diyen Güven Yalçın kısa sürede hat-trick yaparak 7-2'lik tarihi skora adını yazdırdı. Güven giderek güzelleşiyor.

Öz güveni, duruşu ve vuruşuyla Beşiktaş'ın geleceğine ışık tutuyor. Şenol Güneş'in A Milli Takım'ı çalıştırmasının Beşiktaş'a olumlu yansıyacağı iddiamın gerçeğe dönmesini görmeye başlamaktan mutlu oluyorum!.. Şundan eminim! Beşiktaş'a içeriden ve dışarıdan gölge etmemiş olsalardı daha Güneşli günler yaşanırdı.

Etiketler :