Fatih Doğan: "Güneş cevap vermeli"

Fatih Doğan: "Güneş cevap vermeli"

Beşiktaş'ın Kayserispor ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmayı Sabah Gazetesi spor yazarı Fatih Doğan değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Fatih Doğan'ın bugün Sabah Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Futbol ilginç bir oyun. Beşiktaş son iki maçta 12 dakika 3 +5 dak-i ka 2 gol İle toplamda 17 dakikada 5 gol yiyerek canlı tuttuğu şampiyonluk umutlarını çöpe attı. Bu dakikalar Beşiktaş'ın öne geçtiği F.Bahçe ve Kayseri maçlarında yediği gollerin süreleri... Bu kadar tecrübeli ve pahalı oyunculardan kurulu bir takımın, bu kadar deneyimli bir hoca yönetiminde bu duruma düşmesi patolojik bir durum...
Şenol Güneş tarafından tatmin edici cevaplar verilmesi ve çözüm bulmasını gerektirecek kadar önemli bir nokta. F.Bahçe maçındaki anlık çöküş, yorulan takım ve zamanında yapılmayan değişikliklerle açıklanabilirdi. Eleştiriler haklı olarak Şenol Güneş'i gösteriyordu. Kayseri maçında durum biraz daha farklı! Şahsen merak ediyorum, Beşiktaş'ı sosyal medyada takip etmekten çıkaran Quaresma'nın 11'de başlamasının bu olayla ilgisi var mı? Daha önce Medel'in de 11'de çıkmadığı için böyle bir yolu denediğini biliyoruz. Bu tavırlar tercihlerde etkili olmuşsa takım için sıkıntı. Mirin'in F.Bahçe maçındaki top kayıpları, tercihi Medel'e döndürmüş olabilir ancak bir fark oluşturmadı. Quaresma ve Medel tercihlerini yazmanın nedeni, takımın saha içindeki motivasyonunu sorgulamaya yönelik. Güneş'in sezon sonu gideceğinin kesinleşmesi ya da her an gitme ihtimalinin olması takımı bozmuş olabilir. Ancak Beşiktaş 7 ayrı maçta bireysel hatalarla en çok puan kaybeden takımlar içinde 1. sırada. Yani bireysel hatalar, Beşiktaş'ın en büyük problemi... Atiba golünü attı ama kaptırdığı topta, Deniz Türüç attığı golle Kanadalının "Kahraman" apoletini söktü.
Beşiktaş'ın Şenol Güneş'le beraberliğini eleştirirken Kayserispor'la Hikmet Karaman'ın başarısını unutmayalım. Sarı-kırmızılılar ligin 15. haftasında göreve gelen Hikmet Karaman ve ekibiyle çıktığı 10 maçta 5 galibiyet ve 5 beraberlik elde etti. Toplam 20 puan.. Beşiktaş yönetimi ve Şenol Güneş'in gelecek günler adına Millli Takım çerçevesinde yeniden şartları gözden geçirmesinde herkes için fayda olabilir."