Fatih Terim'den dikkat çeken fikstür açıklaması

Fatih Terim'den dikkat çeken fikstür açıklaması

Fatih Terim’in Kasımpaşa maçı öncesi yaptığı “Cuma günkü maçların planlamasını TFF, yayıncı kuruluş ve biz birlikte yapıyoruz“ açıklaması Beşiktaşlıların tepkisini çekti.

Ajans Beşiktaş - Özellikle geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği başarılı performansın yanı sıra; Şampiyonlar Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele eden siyah beyazlıların yoğun maç programı gündeme gelmişti. 

Şenol Güneş konuyla ilgili 11 Eylül 2016 tarihinde yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “2 gün sonra Benfica ile oynayacaksınız. Federasyona maçın daha erken oynanmasını talep ettiniz mi?” sorusu üzerine,

“Biz TFF’ye ilettik Cuma günü oynamak için ama Karabük istemiyor dendi. Ülkemizin sıkıntısı bu. Yarın sabah 11’de idman yapacağız. Bir gün sonra seyahat. Taktik maktik hiçbir şey yok. Hadi bakalım gideceğiz. Cuma günü oynama şansımız vardı. Benfica, Dinamo Kiev dün akşam oynadı. Hadi bizi dinlemiyorsunuz, hiç olmazsa dünyada örneklerine bakın. Biz bunu mazeret olarak söylemiyoruz. Alınmış bir karar var ama doğru değil. Milli takım öncelik, sonra Avrupa önemli olmalı, sonra lig gelmeli. Doğrusu bu. Milli takım önemli, Şampiyonlar Ligi önemli değil mi?" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca, yine fikstürle ilgili olarak Şenol Güneş 9 Şubat 2018 tarihinde yaptığı açıklamada, "Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig fikstürü çok önceden belli. Futbol Federasyonu da kupa programını buna göre yapacak! Almanya dönüşü derbi maçımız var, 3 gün sonra da kupada yine Fenerbahçe ile karşılaşıp, ardından Trabzonspor deplasmanına gideceğiz... Bir sürü zaman varken, kupa maçının araya girmesi plansızlığın ötesinde art niyet. Sadece Beşiktaş değil, her takım için adaletsizlik var" ifadelerini kullanmıştı.

"FİKSTÜRÜ TFF İLE BİRLİKTE YAPIYORUZ"

Bugün ise Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kasımpaşa mücadelesi öncesi yaptığı açıklamalarda fikstür hakkında Cuma günü oynanan maçların planlamasıyla ilgili flaş açıklamarda bulundu. Terim, Cuma günü oynanan maçların planlamasını TFF ve yayıncı kuruluşla birlikte yaptıklarına dikkat çekere, "Cuma günkü maçların planlamasını TFF, yayıncı kuruluş ve biz birlikte yapıyoruz. Bunların çoğu bizim isteğimiz, taraftarımız tepki göstermesin..Özellikle Cuma maçlarının 21.00’da olmasını istiyoruz..” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü'nün yaptığı bu açıklama Beşiktaşlı taraftarların tepkisini çekerken aynı zamanda Beşiktaş'ın 2 sezon boyunda talep ettiği Cuma maçı isteklerine TFF tarafından gelen red kararlarını akıllara getirdi.

Etiketler :