Fatih Terim'den sürpriz tercih... İşte Galatasaray'ın muhtemel 11'i

Fatih Terim'den sürpriz tercih... İşte Galatasaray'ın muhtemel 11'i

Son antrenmanın ardından takımıyla toplantı yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş maçının taktiğini açıkladı.

Ajans Beşiktaş - Galatasaray’ın derbiye yönelik son antrenmanı, dün akşam Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basına kapalı gerçekleşti ve takım kampa girdi. Sarı-Kırmızılı ekipte, sakatlığının düzelmediği açıklanan Mitroglou, dün akşam kadrodan çıkarıldı. 

Ancak önemli bir sorun daha var. Teknik direktör Fatih Terim, maç kadrosuna en fazla 12 yabancı yazılabildiği için, 2 oyuncusunu tribüne göndermek zorunda. Mevcut form durumlarına bakıldığında, bu kararı vermek hiç kolay olmayacak.

Mitroglou sakatlığı nedeniyle tribünde olacak. Diğer tribün adayı için iki isim var. Sol bekte Nagatomo karşılaşmaya ilk 11’de başlarsa, geçen hafta olduğu gibi Linnes kadro dışı kalabilir. 

Bu iki isimden biri kadroya girerse, Donk da kendisini bir anda dışarıda bulabilir. Son karar ise maç saatine doğru verilecek.

Aslan’ın savunmadaki en büyük güvencesi Muslera, derbiye özel bir çalışma programıyla hazırlandı. Uruguaylı file bekçisi, kaleci antrenörü Taffarel’le birlikte yoğun mesai harcayarak, form tutmaya çabaladı.

İşte Fatih Terim'in Beşiktaş karşısına çıkarması beklenen ilk 11...

Fernando Muslera

Eski formunu yakaladı. Muslera tecrübesi ve yeteneği ile Fatih Terim’in en çok güvendiği isimlerden. Bugün ona çok iş düşebilir.

Mariano

Konyaspor maçında çok kötü bir performans ortaya koydu. Bu maçta isabetli pas ve orta sayısını yükseltmeli. Aksi takdirde formasını kaybedebilir.

Luyindama

Topu doğru kullanma konusunda sorun yaşayabiliyor. Burak Yılmaz karşısında çok dikkatli olmalı. Savunma arkasına yapılacak koşulara dikkat etmeli.

Marcao

Sakatlığını tamamen atlattı. Savunmanın oyun kurma görevi onda olacak. Gereksiz kart görmezse takımına büyük katkı yapar. Terim ona güveniyor.

Nagatomo

Hücuma daha fazla destek olursa skora direkt etki eder. Tecrübeli oyuncuya çok iş düşecek. Linnes’le girdiği forma rekabeti performansını yükseltir.

Ndiaye

Enerjisini daha verimli kullanmalı. Savunmaya her zamankinden daha fazla yardım etmek zorunda. Oyundan erken düşerse orta saha sıkıntı yaşar.

Fernando

Son haftalarda formunu yakaladı. Orta alan ile savunma arasında köprü olacaktır. Kilit isimlerden biri. Tecrübesiyle fark yaratacak.

Feghouli

Oyun zakası ve klası ile skoru tek başına çevirebilir. Tabii ki Konya maçındaki performansını tekrarlamazsa. Skora mutlaka katkı yapmalı.

Belhanda

Artık on numara gibi oynamalı. ‘Büyük maçlarda yok’ algısını yıkmak için iyi bir fırsat. Yoksa taraftara büyük hayal kırıklığı yaşatır.

Onyekuru

Son tercihlerini çok daha iyi yapmalı. Pas ve ortalarında yüksek isabet sağlamak zorunda. Takımı hücuma taşıyan ilk isim olacak.

Diagne

Tüm gözler üzerinde olacak. Artık bir şeyler yapıp soru işaretlerini kaldırmalı. Aksi halde işi çok daha zor olur. Beşiktaş savunması ona önlem alacaktır. (Fanatik)