Fatih Terim'in derbi planı belli oldu! Kerem, Halil ve Morutan...

Fatih Terim'in derbi planı belli oldu! Kerem, Halil ve Morutan...

Süper Lig'in 10'uncu haftasında derbi heyecanı yaşanacak. Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, Vodafone Park'ta Beşiktaş'a konuk olacak. Dev derbi öncesi tecrübeli teknik adam, siyah-beyazlı takıma karşı takımının nasıl oynayacağının planını çizdi.

Ajans Beşiktaş - Galatasaray, Süper Lig'in 10'uncu haftasında Beşiktaş'a konuk olacak. Dev derbi Vodafone Park'ta oynanacak. Karşılaşmada Fırat Aydınus düdük çalacak. Kritik karşılaşma öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim derbi planını belirledi. İşte tecrübeli çalıştırıcının Beşiktaş karşısındaki planı...

5 BİN TARAFTARLA İDMAN

Lokomotiv Moskova deplasmanından galibiyetle dönerek moral depolayan Galatasaray, Beşiktaş derbisinin son çalışmasını dün öğleden sonra Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda gerçekleştirdi. Taraftara ve basına açık tutulan antrenman 30 dakika rötarla başladı. Yağmurlu ve soğuk havada 5 bine yakın taraftar antrenmanı izlemek için stada geldi.

ARDA VE BOEY YER ALMADI

Sarı-kırmızılı taraftarlar derbi öncesi coşkulu bir biçimde takımlarına destek verdi. Teknik heyet ve oyunculara zaman zaman sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar sık sık Beşiktaş aleyhine tezahüratta da bulundu. Galatasaray'da tedavilerine devam edilen Arda Turan ve Sacha Boey antrenmana çıkmadı.

TERİM SİNYAL VERMEDİ

Yaklaşık 45 dakika süren antrenmanın ana bölümünde yarı sahada çift kale maç yapıldı. Teknik Direktör Fatih Terim bu çalışmada derbide sahaya süreceği kadro hakkında bir sinyal vermedi.

DERBİYE AVRUPA AYARI

Galatasaray, Beşiktaş deplasmanında UEFA Avrupa Ligi maçlarındaki strateji ile oynayacak. Süper Lig’de daha çok savunmada bekleyen rakiplere karşı mücadele eden ama Avrupa maçlarında böyle bir sorunla karşılaşmayan sarı-kırmızılılar bugün Beşiktaş’ın da fazlasıyla üzerine geleceğini tahmin ediyor.

BASKIYA ENGEL OLMAYA ÇALIŞACAK

Evinde oynayan Beşiktaş’ın son dönemdeki kötü gidişatına son vermek için dev maça baskılı başlayacağını ve hemen golü bulmaya çalışacağını oyuncularına anlatan Teknik Direktör Fatih Terim öncelikle buna izin vermemeye çalışacak.

HER DAKİKA FIRSAT

Tecrübeli hoca oyuncularından Avrupa maçlarındaki ciddiyet ve konsantrasyon ile savunma yapmalarını istedi. Beşiktaş’ın golün geciktiği her dakika savunmada riski daha fazla alacağı ve özelikle skor olarak eşitliğin olması halinde hücum hattıdaki hızlı oyuncuların ciddi fırsatlar bulabileceği düşünülüyor.

KEREM, MORUTAN VE HALİL

Fatih Terim burada Kerem ve Morutan ile sonuca gitmenin hesaplarını yapıyor. Tecrübeli teknik adam, Lokomotiv Moskova deplasmanında dinlendirdiği Halil Dervişoğlu’nun da oyun zekasına güveniyor.

TEMPO VE ENERJİYE İNANIYOR

Hücum hattındaki genç ekiple sonuca gitmek isteyen Terim, deneyimli yıldızlardan kurulu Beşiktaş’a karşı genç oyuncuların temposuna ve enerjisine inanıyor. (Milliyet)