"Favori olduğunu göstermesi gerekir"

"Favori olduğunu göstermesi gerekir"

Sabah Gazetesi Spor Yazarı Metin Tekin, Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, F.Bahçe ve Trabzon'dan sonra G.Birliği karşısında da puan kaybetti. Şenol Güneş'in bu maçtaki kadro tercihi sonuçta etkili mi? Olası 8 puanlık fark geleceği nasıl etkiler?

Kadro tercihinden çok bu tip değişiklikleri kadro zenginliği olarak açıklıyoruz. Aslında bu tarz tercihleri ve oyunu, Avrupa kupası maçlarından sonra görmüşüzdür. Beşiktaş, bu kez Avrupa maçı öncesi böyle bir oyun oynadı. Bunu birçok yönden tartışabilirsiniz ama herhalde sahadaki 11'e bakıldığında değişikliklerle birlikte vasatı bulan oyuncusu yoktu Beşiktaş'ın. Bu kadar düşük bireysel performanslarla, beklenen bir takım oyunu ortaya çıkması mümkün değil. 8. hafta olmasına rağmen bu yenilgi takıma ciddi yara verecektir. Puan farkı 4-5'e çıkınca "kapanır" dersiniz ama olası bir 8 puanlık fark ve sonrasındaki Başakşehir maçı Beşiktaş için acabaları ve birçok soru işaretlerini beraberinde getirebilir. Üst üste iki yıl şampiyon olan Beşiktaş'ı bu yıl da ligin favorisi olarak görüyoruz. Beşiktaş da kendisini önemli favori görüyor ama bunu sahada göstermesi gerek. Gösteremezseniz, ligin kadro gücü olarak o kadar da güçlü olmayan bir ekibi karşısında yenilgiden kurtulamazsınız.

35 maç sonra yedek soyunan Babel, 3 dakikada kızarmasa sonuç farklı olur muydu? Yoksa Gençlerbirliği dersine iyi mi çalışmıştı?

Özellikle formda bir Babel'le sürecek 45 dakika daha farklı olurdu. Son dönemde en formda oyuncu olan Babel'le 11'e 11 oyun farklı bir skoru beraberinde getirirdi. Ama dediğimiz gibi bu tarz değişiklikler kaçınılmaz. Bana göre; isteyerek yapmadı ama net bir kırmızı karttı. 10 kişi kalmasa büyük olasılıkla da farklı bir sonuç oluşurdu ama gerçekleşen olaylara ve skora bakmak gerek. Belkiler, öyle olsaydı, atılmasaydı gibi şeyler maçın gerçeğini değiştirmez.

Son dakikalarda gelen penaltı golü o ana kadar kaleye isabetli şutu olmayan bir Beşiktaş için "Kalitemle sonucu, beraberliğe getirebilir miyim?" düşüncesiydi. Ama hiç de istediği gibi olmadı. Şampiyonlar Ligi maçı bu sonuçtan etkilenmez ama ligdeki konumu ve hedefi büyük oranda etkilenecektir. Tabii ki lider Galatasaray'ın bugün Konya maçından alacağı sonuç da önemli rol oynayacak. (Sabah/Metin Tekin)

Etiketler :