"Feda sezonu gibi..."

"Feda sezonu gibi..."

Süper Lig'in 17. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş'ta, Sergen Yalçın sonrası görevi devralan Önder Karaveli geçer not aldı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş yönetimi, teknik direktör arayışlarında acele etmeme kararı aldı. Bunun nedeni ise 4-2 kazanılan Kayserispor maçı ile 2-2 berabere kalınan Fenerbahçe derbisinde takımın başında sahaya çıkan U19 takımının antrenörü Önder Karaveli'nin gösterdiği iyi performans...

47 yaşındaki çalıştırıcının, hem taktik olarak hem de oyuncularla iletişim konusundaki başarısının, Başkan Ahmet Nur Çebi'yi memnun ettiği öğrenildi.

SEZONU TAMAMLAYABİLİR

 

Çebi'nin, yöneticilerle yaptığı toplantıda "Hoca konusunda acele etmeyelim. Devre bitsin yeniden değerlendirme yaparız" dediği belirtildi.

Sezon sonuna kadar Önder Karaveli ile yola devam etme fikrinin de ciddi şekilde masaya yatırıldığı ifade edildi. Göztepe ve Konya maçlarında iyi sonuçlar gelirse Karaveli ile sezonun bitirilmesi düşünülüyor.

EN MANTIKLI ÇÖZÜM KARAVELİ

SORU: Beşiktaş, mevcut teknik ekiple mi devam etmeli yoksa ikinci yarıya yeni bir teknik adamla mı başlamalı?

BÜLENT TİMURLENK: Şöhretli bir yabancı teknik adamı getirmenin yüksek maliyeti ve transfer listesi var. Şenol Güneş'te ısrar edenler kimlerdir bilmiyorum ama iki maçlık performansında doğru oyuncu değişiklikleri, basın toplantılarındaki duruşuyla Önder Karaveli elbette ki büyük takdir topladı.

Futbol dünyası bu kadar naifliği ve güzelliği kaldırır mı? Bu zor soru ama her Beşiktaşlı gibi onun da hayali geçici olduğu yerde kalıcı olmaktır.

LEVENT TÜZEMEN: Önder Karaveli ile Beşiktaşlı oyuncular iki maçtır muhteşem oynuyor. Mücadeleye bakınca oyuncuların Karaveli'ye sahip çıktığını anlıyoruz. Beşiktaş yönetimi, sezon planlamasını gelecek yıla bırakmalı, mevcut oyuncuları Karaveli'ye emanet etmeli. Yönetim eğer tecrübesiz diye düşünüyorsa ligi bilen Şenol Güneş göreve getirilip yardımcısı da mutlaka Karaveli yapılmalı.

ÖMER ÜRÜNDÜL: Büyük takımlarda yönetimler ve taraftarlar iddialı bir isim isterler. Bu yönden bakıldığı zaman yeni bir teknik adam gelecek görüntüsü hakim. Ama bu tercih nasıl yapılacak o önemli. Eğer ideal bir isim bulanamayacaksa Karaveli ile devam edilmeli.

GÜRCAN BİLGİÇ: Adnan Dalgakıran'ın açıklamalarından anladığım, bütçesi düşük, genç oyunculardan oluşan bir kadro kurup, bir nevi yeni bir 'feda sezonuna' geçmek istiyorlar.

Eğer taraftarlarını buna ikna ederlerse, Önder Karaveli gibi bir altyapı hocası, en mantıklı seçim olur. Pinheiro'yu da bu nedenle tercih ediyorlardı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki hezimetten sonra taraftarlarını da bu plana ikna etmeliler. Hâlâ bir teknik adamla anlaşamamaları, gelecek için plana karar veremedikleri için. Sanırım Ahmet Nur Çebi, yaklaşan kongre öncesinde başarısız görülmek istemiyor. (Sabah)