Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında büyük hesaplaşma

Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında büyük hesaplaşma

Hakem ve algı tartışmalarıyla geçen haftanın ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş bugün 19.00'da kozlarını Kadıköy'de paylaşacak. Sarı-lacivertliler çıkışını sürdürmek, Kartal ise 'Yarışta ben de varım' demek istiyor.

Ajans Beşiktaş - Fenerbahçe'nin derbi öncesinde yaşadığı sağ bek krizini kaptan devreye girerek bizzat çözdü. Gökhan Gönül, hocasıyla pazartesi görüşerek "Ben varmışım gibi plan yap hocam" dedi. Gökhan bugün Fenerbahçe'nin sağ bekinde görev alacak. Stoperde Lemos-Tisserand bir adım önde. Maç içinde Gökhan'a bir şey olursa, Serdar stopere, Lemos sağ beke geçecek.

Gençlerbirliği maçının yıldızı Mert Hakan Yandaş, bu karşılaşmada yedek soyunacak. Teknik direktör Erol Bulut orta alanda Gustavo, Sosa ve Ozan'ın yakaladığı uyumdan oldukça memnun. Bundan vazgeçmek istemiyor.

Kanatlarda iki 10 numara özellikli oyuncu kullanılacak. Pelkas sağ tarafta, Perotti sol tarafta yer alacak. Bu isimler Samatta'nın yokluğunda görev alacak Papiss Cisse'ye pozisyon hazırlayacak.

Derbide kulübeden yapılacak ilk hamle Mert Hakan Yandaş olacak. Saha içinde Sosa, Pelkas, Perotti, Ozan üçlüsünden hangisi daha çabuk yorulursa, Mert Hakan onun yerine görev alacak.

Kulübeden ayrıca Ademi, Ferdi, Thiam gibi isimler sahaya atılabilecek. Bu isimler de skorun durumuna göre Erol Bulut'un oyun planında yer alıyor. Hoca, hepsiyle tek tek görüşüp hazır olmalarını istedi.

Yönetim, maça 48 saat kala isim vermeden Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye göndermede bulundu. Bu açıklamanın temel sebebi, sosyal medya dedikodusunun resmi olarak dillendirilmesi.

Hakem Tugay Kaan Numanoğlu'nun Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un şirketinde çalıştığı yönündeki iddialar asılsız çıktı. Ancak Çebi'nin bunu araştırmadan dillendirmesi iyi dostu olan Koç'u hayli üzdü.

Bu açıklamanın ardından Beşiktaş'tan sosyal medyada hakem paylaşımı gelmesi ortamı alevlendirdi. Fenerbahçe ise geç saatlerde resmi hesabından "Algı" diyerek ezeli rakibine yanıt verdi.

Bu açıklamanın ardından Beşiktaş'tan sosyal medyada hakem paylaşımı gelmesi ortamı alevlendirdi. Fenerbahçe ise geç saatlerde resmi hesabından "Algı" diyerek ezeli rakibine yanıt verdi.

BEŞİKTAŞ'IN PLANI BELLİ

Haftaya Medipol Başakşehir galibiyetinin moraliyle başlayan Beşiktaş, ciddi öz güven kazandı ve Fenerbahçe derbisine dair iddiasını motivasyonuyla birleştirerek kritik maça konsantre oldu.

Başakşehir'e karşı 8 eksiği olan siyah-beyazlılarda ilk geri dönüş Rosier ve Oğuzhan oldu. Özellikle Rosier'in fiziksel durumunun iyi olması, cezalı Dorukhan'ın da yokluğunda teknik heyeti mutlu etti.

Sergen Yalçın'ın gözü kulağı Welinton'ın durumundaydı. Kovid-19'u atlattıktan sonra ilk iki gün takımdan ayrı çalışan Brezilyalı stoperin sakatlığının tedaviye olumlu yanıt vermesi yüzleri güldürdü. Welinton, stoper rotasyonunda teknik direktör Sergen Yalçın'ın elini güçlendirdi.

Beşiktaş'ta salı günü sakatlanan Adem Ljajic, iki gün idmanlara çıkmadı. Yıldız futbolcu önceki gün takımdan ayrı çalıştı. Ancak sağ alt baldırındaki ağrıları tekrar nüksedince kadroya alınmadı. N'Sakala'nın dönüşü ise sol bekteki alternatif sorununu bitirdi.

Sergen Yalçın takım savunması üzerinde özellikle durdu. Bu sezon gol yeme sorununu aşamayan siyah-beyazlılarda Josef ve Atiba'ya özel ilgi gösterildi. Utku'nun da sağlığına kavuşması rahatlattı.

Hafta boyunca Rıdvan ve N'Sakala tercihi konuşuldu. Başakşehir maçında Visca'ya adım attırmayan 19 yaşındaki Rıdvan derbi için öne geçen isim oldu. 11'de genç oyuncunun başlaması bekleniyor.

Hücumda en güvenilen isimler Larin ve Ghezzal. İkilinin Fenerbahçe beklerinin savunma zaafından faydalanmasını isteyen teknik ekip, Aboubakar'ın da bu sayede daha aktif olabileceğini düşünüyor.

Maçların son bölümlerinde yaşanan performans düşüşünü antrenmanlarda istasyon ve kondisyon çalışmasıyla kapatmaya gayret eden Beşiktaş, şut çalışmalarıyla da derbi planlarına ışık tuttu.

Kartal'da artık kulübeden de katkı bekleniyor. N'Koudou, Oğuzhan ve Ljajic teknik ekibin ikinci devre sahaya süreceği kozlar olacak.

Başkan Ahmet Nur Çebi ve yöneticiler Ümraniye'de teknik ekip ve futbolcularla sık sık bir araya geldi. Primin artırılmasıyla birlikte motivasyon da yukarıya çekildi. (Sabah)

Etiketler :