Fenerbahçe'den Mutlucan Zavotçu hamlesi

Fenerbahçe'den Mutlucan Zavotçu hamlesi

Kadın futbol takımı kurma kararı alan Fenerbahçe'de ilk transfer Beşiktaş kadın futbol takımının kuruluşu ve gelişiminde önemli payı bulunan Mutlucan Zavotçu oldu.

Ajans Beşiktaş - Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkan seçildiği kongrede kadın futbol takımı kurmak için genel kuruldan yetki alındı. Ajansspor'dan Aygün Özipek'in haberine göre Fenerbahçe'nin bu alandaki ilk transferi ise, Beşiktaş kadın futbol takımının kurulmasında önemli payı olan Mutlucan Zavotçu oldu.

Ali Koç: Kadın futbolu hızla gelişti

Fenerbahçe kulübünün kuruluşundan bugüne kadar unutulmaz anlarının fotoğraflarla anlatıldığı Vakt-i Fener adı verilen tablonun tanıtımı bugün yapıldı. Ali Koç, kadın futbol şubesiyle ilgili olarak "Kadın futbolu şubesini kurduk. Yeni dönemde bu alan hızla gelişti" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe'nin ilk transferi

Ali Koç'un bu açıklamasının ardından Fenerbahçe'de kadın futbol şubesi için anlaşılan isim sezon başında Beşiktaş'tan ayrılan Mutlucan Zavotçu oldu. Sarı-lacivertlilerde Zavotçu önderliğinde kadın futbol takımının yapılanması gerçekleştirilecek.

Mutlucan Zavotçu kimdir?

Zovutçu, Beşiktaş'ın kadın futbol takımını kuran kişi olarak biliniyor. Futbolculuk kariyerine 27 Kasım 1998 tarihinde Galatasaray'da amatör olarak başlayan 1981 doğumlu Mutlucan Zavotçu, Pazariçi Köprülü ve Küçükçekmecespor'da oynadıktan Ağustos 2002'de Zeytinburnuspor'la profesyonel sözleşme imzaladı. Zeytinburnu'ndan sonra Alibeyköyspor ve Karsspor formalarını giydi. (Ajansspor)