Fenerbahçe'yi bekleyen Avrupa tehlikesi! Gözler Beşiktaş'ta...

Fenerbahçe'yi bekleyen Avrupa tehlikesi! Gözler Beşiktaş'ta...

Süper Lig'de son hafta şampiyonluk yarışı nefes kesti. Mutlu sona Beşiktaş ulaştı. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Fenerbahçe, sezonu 3. tamamladı ve Şampiyonlar Ligi'nden uzak kaldı.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'in son haftasında şampiyonluk yarışı nefes kesti. Fenerbahçe, Sivasspor'a 2-1 kaybetmesi sonrası üçüncülüğe gerilerken son haftada da durum değişmedi. Fenerbahçe Kayserispor'u 2-1 yenmesine rağmen sıralamada 3. sırada kaldı.

F.BAHÇE'YE AVRUPA ŞOKU

Belözoğlu yönetiminde Süper Ligi 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hasreti yine sürdü. UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeyi planlayan sarı-lacivertli kulüpte UEFA Konferans Ligi şoku yaşanıyor.

KONFERANS LİGİ OLUŞTURULDU

UEFA tarafından gelecek sezondan geçerli olmak üzere Avrupa kupalarında değişikliğe gidildi. Konferans Ligi adında yeni bir lig oluşturuldu ve bu turnuva, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin ardından kıtanın üç numaralı futbol organizasyonu oldu.

TEK TAKIM KATILACAK

Yeni formata göre Süper Lig’de bu sezon şampiyon olan takım Beşiktaş ve ligi ikinci bitiren Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne gidecek. Türkiye Kupası’nın galibi ise Avrupa Ligi’ne dahil olacak ve bu turnuvaya ulusal ligdeki derecesiyle bilet alan ülkenin tek temsilcisi olacak.

SÜPER LİG 3. VE 4. SIRADAKİ TAKIMLAR GİDECEK

Süper Lig’i üçüncü ve dördüncü bitiren iki takım ise UEFA Konferans Ligi’ne dahil olacak. Türkiye Kupası şampiyonu UEFA Avrupa Ligi’ne play-off aşamasından başlayacak. Süper Ligi 4. bitiren takım Trabzonspor, Konferans Ligi’ne 2. ön eleme ve ligi 3. bitiren Fenerbahçe Konferans’a 3. ön elemeden dahil olacak.

FENERBAHÇE İÇİN BİR İHTİMAL DAHA VAR

Sarı-lacivertliler sezonu üçüncü tamamladı ve kendisini UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turunda buldu. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ne gitmesi için hala şansı var.

BEŞİKTAŞ'IN KAZANMASINI BEKLEYECEK

Sezonu üçüncü bitirmesine karşın Fenerbahçe’nin, Avrupa’nın iki numaralı kupası olan UEFA Avrupa Ligi’ne katılım hakkı kazanma ihtimali de bulunuyor. Ancak bunun için Sarı-lacivertli kulübün, ezeli rakibi Beşiktaş’ın Türkiye Kupası’nı kazanmasını bekleyecek.

AVRUPA'DA ÜÇÜNCÜLÜK...

Aksi takdirde ligde şampiyonluk hesapları yaparken bir anda üçüncü sıraya gerileyen Fenerbahçe, sadece Türkiye’de değil; Avrupa’da da ummadığı bir üçüncülükle karşı karşıya kalacak. Bu üçüncülük, kıtanın üç numaralı turnuvasına iştirak etmekten kaynaklanacak.

UEFA KONFERANS LİGİ FORMATI NEDİR? KAÇ TAKIM OLACAK?

 

UEFA Konferans Ligi gruplarında 32 takım mücadele edecek. Konferans Ligi, her biri dörder takımdan oluşan sekiz gruptan oluşacak. Takımlar grup etabında deplasmanlı olmak üzere toplam 6 maça çıkacak. Maçlar Perşembe günleri Avrupa Ligi maçlarıyla aynı günde oynanacak. UEFA Konferans Ligi'nde grubunu lider bitiren 8 takım direkt son 16 turuna yükselecek. Grubu ikinci bitiren takımlar ise UEFA Avrupa Ligi grubunu üçüncü bitiren takımlarla play-off oynayacak ve bu etabın galipleri son 16 turuna adını yazdıracak. Son 16 turunun ardından çeyrek final, yarı final ve final maçlarıyla turnuvanın şampiyonu belli olacak.

UEFA KONFERANS LİGİ FİNALİ NEREDE?

UEFA Konferans Ligi'nin ilk finali Arnavutluk'un Tiran kentinde oynanacak. Tiran'daki 21.690 kapasiteli Ulusal Arena final maçına ev sahipliği yapacak. Final karşılaşması 25 Mayıs 2022'de oynanacak (Skorer)