Feyyaz Uçar, Van'daki "Beşiktaş" sevgisini anlattı

Feyyaz Uçar, Van'daki "Beşiktaş" sevgisini anlattı

Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularından Feyyaz Uçar şimdilerde Van Büyükşehir Belediyespor'un başında...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta büyük başarılar elde eden 12 sezonda çıktığı 320 lig maçında 176 gol atarak siyah-beyazlı ekibin tarihindeki en önemli golcüler arasında yer alan eski efsane futbolcu Feyyaz Uçar, şimdi de 3. Lig 2. grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor'u çalıştırıyor. Uçar, Beşiktaş'ta futbol oynadığı dönemde Van'a kampa geldiklerini, halkın gösterdiği ilginin kendisini çok etkilediğini bundan dolayı da Van Büyükşehir Belediyespor'a Teknik Direktör olarak geldiğini anlattı. 

Milliyet'te yayınlanan habere göre Uçar şöyle konuştu:  

"Kulüp Başkanı Servet Yengün ile tanıştım. 'Hocam' dedi, 'biz bir göreve soyunuyoruz. İyi işler yapmak istiyoruz. Van Büyükşehir Belediye Spor'un yeni başkanı oldum' dedi ve yapmak istediklerini anlattı. Çok samimi bir insan. Benim yıllar önce burada bir kampım olmuştu. Beşiktaş'ta futbol oynarken gelmiştik.Ben hayatımda ilk defa öyle bir şey görmüştüm. Genç takımda yeni çıktığımız için biraz garip gelmişti aslında. Havaalanından şehir merkezine kadar olan yol kenarları, hep Beşiktaşlı taraftarlarla doluydu. Bunu yapanlar da Vanlılardı. Aslında Van sporlularda, ayrıca bir Beşiktaş sevgisi var. O günden beri Van benim hep aklımdaydı, kalbimdeydi."

İki büyük depremi yaşayan Van'ın çok geliştiğini ve değiştini anlatan Feyyaz Uçar, "Akıllarla o depremin üzüntü verici fotoğrafları var. Geldiğimde yeniden yapılmış ve yapılanması devam eden bir şehir gördüm. Bu büyük başarı. Böyle devam ederse Van eskisinden çok daha güzel olacak. Beşiktaş genelde hep mazlumdur, muhalefettir. Yani halkın takımıdır aslında Beşiktaş. O yüzden de böyle kim dardaysa, kim sıkıntı yaşıyorsa Beşiktaş mutlaka bir elini uzatır. Buradaki Vanlılar da zaten Beşiktaş'ı çok seviyorlardı. O olaylardan sonra daha fazla sevmişler. Bunu da görmek beni gerçekten gururlandırıyor. Hem Beşiktaşlı olmamdan, hem Vanspor'da çalışmış olmaktan gurur duyuyorum." diye konuştu. 

Etiketler :