FIFA "kiralık transferlere" sınırlama getiriyor! İlginç Adem Ljajic detayı...

FIFA "kiralık transferlere" sınırlama getiriyor! İlginç Adem Ljajic detayı...

FIFA, kulüpler arası gerçekleştirilen kiralık transferlere "sınırlama" getirmeye hazırlanıyor. 

Ajans Beşiktaş - Dünya futbolunun patronları bundan böyle bir kulübün en çok sekiz futbolcusunu diğer kulüplere geçici transfer yoluyla göndermesine izin verecek.

Milliyet'ten Onur Dinçer'in Alman Bild gazetesine dayandırdığı haberine göre yeni uygulama geniş bir oyuncu havuzu bulunan ve her sene bir çok futbolcusunu kiralık olarak başka ekiplere gönderen dev ekipleri etkileyecek. 

Chelsea, Juventus, Borussia Dortmund, Benfica ve Sporting gibi ekipler en çok etkilenecek takımlar arasında.

Uygulama, dev kulüplerin yetenekli gençleri sınırsızca kendi bünyesinde toplamasını engellemeyi amaçlıyor. Örneğin Chelsea Kulübü'nün şu an 40 futbolcusu başka takımlara kiralık verilmiş durumda. Juventus'ta da 40 futbolcu bu sezon kiralık olarak başka takımların yolunu tuttuğu belirtiliyor. 

Öte yandan bu kuralın sadece bir istisnası olacak. 21 yaş altında olup yetiştiği kulübün bünyesinde bulunan futbolculara sayı sınırlaması getirilmeksizin başka takımlara kiralanabilecek. FIFA Yönetim Kurulu'nun onayıyla kararlar resmileşecek.

ADEM LJAJIC GELEMEYECEKTİ

FIFA'nın uygulamaya koymaya hazırlandığı sistem, bu sezon başı yürürlüğe girseydi; 40 futbolcusunu kiralık gönderen Torino, Adem Ljajic'i Beşiktaş'a gönderemeyecekti.

Etiketler :