FIFA'dan Ukrayna ve Rusya için flaş karar!

FIFA'dan Ukrayna ve Rusya için flaş karar!

FIFA, Ukrayna ve Rusya'da forma giyen yabancı futbolcu ve antrenörler için kararını açıkladı.

Ajans Beşiktaş - FIFA, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından yabancı oyuncu ve antrenörlerin Rusya ve Ukrayna Premier Ligi kulüplerinden geçici olarak ayrılmalarına ve yeni takımlarla sözleşme imzalamalarına izin verdi.

FIFA'dan yapılan açıklamada şu kararların alındığı belirtildi:

- Ukrayna kulüplerindeki yabancı oyuncu ve teknik direktörlerin sözleşmeleri Haziran ayı sonuna kadar geçici olarak askıya alındı.

- Rus takımlarındaki yabancı oyuncular ve teknik direktörler, 10 Mart'a kadar kulüpleri ile karşılıklı anlaşmaya varamadıkları takdirde sözleşmelerini tek taraflı olarak (Haziran ayı sonuna kadar) askıya alma hakkına sahip.

- Rus kulüplerindeki yabancı oyuncular ve antrenörler, 30 Haziran 2022'ye kadar 'sözleşmesi bitmiş' sayılacak ve bu nedenle herhangi bir yaptırımla karşılaşmadan başka bir kulüple sözleşme imzalayabilecek.

- Oyuncular 7 Nisan 2022'den önce yeni takımlarıyla sözleşme imzalamak durumunda. Bu takımlar, transfer dönemleri kapanmış ülkelerden olabilir. Bu doğrultuda her takıma maksimum 2 transfer hakkı tanındı.

RUSYA'DAKİ YABANCI FUTBOLCULAR

Rusya Premier Ligi'nde 120'den fazla yabancı oyuncu boy gösteriyor.

Milli futbolcu Yusuf Yazıcı'nın da aralarında bulunduğu 120 kişilik listeden öne çıkan isimler şu şekilde:

Malcom, Wendel, Claudinho, Douglas Santos, Yuri Alberto, Wanderson, Dejan Lovren, Khvicha Kvaratskhelia, Jordan Larsson, Jhon Córdoba, Wilmar Barrios, Chidera Ejuke, Victor Moses, Rémy Cabella, Samuel Gigot, Sebastian Szymanski, Grzegorz Krychowiak, Quincy Promes, Jean-Philippe Gbamin, François Kamano, Yusuf Yazıcı, Shamar Nicholson, Oliver Abildgaard ve Anders Dreyer. (Haber Global)