Fikret Orman: "2019 Mayıs'ında adayım. Çıksınlar aday olsunlar karşıma. Ama olmayacaklar"

Fikret Orman: "2019 Mayıs'ında adayım. Çıksınlar aday olsunlar karşıma. Ama olmayacaklar"

Beşiktaş Kulübü’nde yeni yönetimin ilk Divan Kurulu toplantısı bugün yapılıyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu’nun 2018 yılı 4. olağan toplantısı, bugün gerçekleştirilecek. Toplantı, Vodafone Park Moda Merkezi’nde saat 10.30’da başladı.

Toplantı, yeni yönetimin de ilk Divan Kurulu toplantısı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman toplantıda bir konuşma yaptı.

İşte Fikret Orman'ın açıklamalarından öne çıkan satırlar:

"Hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle 40-41 kez bir araya geldik. Bunların hemen hepsinde burada bulundum. Herkesin söylediklerini not ettim, cevap verdim. Olabildiğince aydınlatmak istedim. 

Beşiktaş'ı Dolmabahçe'den almadık, Beşiktaş'ı Çağlayan'dan adliyelerden aldık. Yaptığımız atılımların hepsini beraber yaşadık, temsil konusunda da aynı şekilde. 

Şubat ayındaki mali kurulda anlattım, Beşiktaş'ın huzuru bizim huzurumuza bağlı. Yapmayın.

Bir kararı ilk defa kurulda değerlendirdik. (Fenerbahçe derbisine çıkmama kararı) O zaman birlikteydik. Şimdi ne oldu da biz eleştiriliyoruz? Şampiyon olurken, Şenol Hoca ile kontrat yaparken, 3. yıldızı alırken, şampiyonlar liginde efsane sonuçlar alırken, hiç bizim eserimiz değildi de şimdi bizim eserimiz mi oldu? (Yönetim bu takım senin eserin tezahüratına karşılık olarak)

Bir diğeri "paralar nerede?" tezahüratı. 3 ay öncesine kadar Türkiye ekonomisini Fikret Orman'a teslim edin denilirken, cimri başkan denilirken; ne oldu da bu hale geldik. Ne oldu da biz bunları tartışır hale geldik.

Bizde pusu kültürü var. Halbuki düello kültürü olmalı. Biz bu stadı feda döneminde yaparken aynı bilet fiyatlarına rağmen boş tribünlere oynadık. Ne oldu da bu hale geldik.

"Cıldırt bizi başkan" denirken,  dönem ne yoktu da şimdi bunlar var. Sadece yıkmak ve yalan üzerinden konuşuluyor. Hepiniz bize saygı gösterdiniz, biz de bunu layık olmaya çalıştık.

Bir Beşiktaş düşmanlığı ortaya çıktı. Bağırıyorlar Oğuzhan'a. Bu çocuklar feda döneminden geldiler. Performansını biz de beğenmiyoruz. 

Her zaman Beşiktaş menfaatleri için doğru olanları yapmaya çalıştım. Beşiktaş'ta liderlik yarışı vardır, bunun mücadelesi olur. Ama sandıkta olur. Ben 7 sene bir tane taraftarla temasımı gördünüz mü? (Yıldırım Demirören'e kaybedince) Beşiktaş'ı karıştırmak o zaman daha kolay mıydı? 

Mücadelemizi nerede yaptık? Divan Kurullarında, Mali Kurullar'da yaptım. Somut şeyler söyledim. 

Borç niye artıyor? diye soruyorlar. Biz şunu şöyle yapardık denmiyor. Yaptığımız transferlere bakalım. Kalecisi Ş.Ligi finanli oynadı. Stoperi, Pepe, Gökhan Gönül, Adriano, Caner, Medel, Oğuzhan'lar, Tolgay'lar... Bütün hepsi. Bunları 3. şampiyonluğu da alabilsin diye. 

Hata yaptık. Biz 3. şampiyonluğu kovalamaktansa, bütçeyi kısmamız lazımdı. Euro kurunun buraya geleceğini tahmin edemedim. Bu pusu kültürü, Beşiktaş'ın kötü gitmesini bekliyor.

Hürser Hocam'ı gördüm, saygılar. 2019'daki seçimlerde adayım dedim. Tebrrik ederim. 2019'un Mayıs'ında seçimimiz var. Çok daha eskiden adaylıklarını açıklayanlar var. Buyurun Mayıs ayında düello var. Gelin aday olun, Beşiktaş'ı karıştırmayın. İtibarsızlaştırmaya çalışmayın beni. 

Süleyman Abi'ye yapılanları, Serdar Bilgili'ye yaşatılanları bir daha yaşatmam. 2019'un Mayıs'ında adayım ben. Çıkın deyin ki, biz daha iyi yapacağız deyin. Taraftarla oynamayın. Beşiktaş taraftarını kim temsil ediyor? Birilerinin yönlendirmesi ile o mu temsil ediyor? 

Kırgınım evet. Onları orada bağırtanlara kızgınım. Ama bize sahip çıkmayanlara da kırgınım. Çok şeyin altına imza attım bu kulüpte. Bunları tırnaklarımızla yaptık. Ümraniye'nin hali neydi? Şimdi ne?

Beşiktaş'ın Pendik'in halini biliyorsunuz. Akatlar'ı görüyorsunuz. BJK TV, 3 milyona yapılırken biz 300 bin dolara yaptık. Bütün bunları biz Beşiktaş için yaptık. Taraftarın dengesi ile oynamayın.

Kimse bunlarla bi yere gelemez. Çıkamayacaklar aday. Aday bulamayacaklar. Onların bütün derdi, benim sinirimle oynamak ve taraftara karşı büyütmek. Beşiktaş kültüründe 30. dakika kaptana bağırmak var mı? Oyuncuları aşağılayarak veya Sivas diye tempo tutmak bizim kültürümüzde var mı?

Beşiktaş'ın paraları ile uçaklarla geziyorlar deniyor. Biz bırakın Beşiktaş'ın parasıyla uçak tutmayı, biz kendimiz üstüne para veriyoruz. Beşiktaş'ın parasıyla uçak tuttuğumuz bir tane fatura göstersinler. Yalan.

Bir menajerden oyuncu alıyoruz, diğeri başlatıyor haberleri. Stadyum yaparken, bir ihale yaptık 2 milyon dediler. Benim şirketim de 1,2 milyon diye rakam verdi. Bu ayıp bişey miydi? Biz Mete Bey'le (Jolly Tur'la) anlaşma yaptık. Demirören'den LPG gazı almadık mı? Ahmet Nur Çebi'den neden demir aldık? Beşiktaş takım uçağına bindiğimde parasını veriyorum. Kimse 1 tane bilet alamamıştır, belli bir taraftar grubuna bilet verilmedi. 

Yıldırım Demirören ve yönetimleri, biletlerle ilgili olarak suçlandı. Ama bu biletleri kim aldı? Niye konuşmuyoruz bunları. Makbuzlarla maaş alanlar vardı. Senetler vs. Sayfayı çevirelim önümüze bakalım dedim. Beşiktaş çarşısına pankart asmışlar. 

Bu Beşiktaş denetleme kurulu burada. Devlet de var. Gelirlerle ilgili suçlanıyoruz. Dert ne? Derdiniz ne? Neden bunlar oluyor? Biz kimseye taviz vermedik. 

Başkan, pankart asan çocuklarını şikayet etmiş, evden aldırtıyor deniyor. Ne kuvvetliymişiz. Ayıptır ya. Deplasmanlara gidilecek, pankartlar yapılacak hangi parayla? Nereden buldunuz mu parayı? 

Aday bulamayacaklar. Onlar yapmayı değil, bozmayı biliyorlar.

1,5 milyar TL borcumuz var. Faiz büyük sorun. Geldiğimiz durum ne? Aynı. Beşiktaş'In gelirlerini artırdık. Beşiktaş'ı büyütmüşüz. Biz iki rakibimizde de iyi durumdayız. Ama bu borcun taşınabilirliği zor. Biz buraya Beşiktaş'ın borcunu sıfırlamak için gelmedik. 

Bu faizden nasıl kurtuluruz. Ali Koç ile birlikte görüştük. Onlar da bu durumun sürdürülebilir olmadığını söyledi. Ben bu noktaya getirmedim, benim aldığım noktayı biliyorsunuz. Ben Beşiktaş'ı küçültmüş olsaydım, halimiz ne olurdu? Genel Kurul'da söyledim, ben kimseye bir kötülük yapmadım. 20 defa evimi şikayet ettiler. Cumhurbaşkanı'na teşekkür ettik. Bu stadın izninin alınmasına izni geçti. Cumhurbaşkanı'ndan Sarıyer'de 3000 daire almışım ben. Yalanlara bak.

Ben Beşiktaş'a şampiyon oldktan sonra müteeahhitlik yapmadım. Ben işim arazi geliştirmek. Gezi olayları zamanı tape'ler var, orada diyor. Vişnezade'de bir alan almışım. Hep bunları içime attım. Benim bu ailem var. Ben sizin için çalışıyorum.

Avukatlık faturası gösteriyorlar. Hiç duyuyur musunuz Beşiktaş'ın dava kaybettiğini. 6 milyonun üzerinde dava harcı ödemişler ceplerinden. 

Elinde birşey olup da çıkarıp konuşmayan namerttir. Mayıs ayına kadar karşınızdayız. Mayıs'taki genel kurulda bu isimleri açıklayacağım. Aday olsunlar, gelsinler. 140 kişiye af çıkarttım. Kim aday olmak istiyorsa, çıksın aday olsun. Genel Kurulu'da Beşiktaşlıların önüne geçin. Aday olursunuz, seçimi kazanırsınız... Ama ben buradayım.

Kızgınlıklarım var, genetiğimle alakalı şeyler var. Ne kazandınız? Amaç ne? Ne kazandı Beşiktaş kulübü bunlardan?"

Divan Kurulu toplantısından kareler

Divan Kurulu toplantısından kareler

İlgili Haberler
Etiketler :