Fikret Orman: "Beşiktaş UEFA Kupası'nı alabilir"

Fikret Orman: "Beşiktaş UEFA Kupası'nı alabilir"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Lig TV'nin canlı yayınlanan özel röportajında soruları yanıtladı.

Fikret Orman şunları söyledi:

RHODOLFO

Rhodolfo'yu ne zorluklarla aldık. Biz de inanılmaz işler yaptı. Müthiş insan, müthiş çocuk. İstiyorum top oynasın.

"OYUNCULARIMIZ MAL DEĞİLDİR"

Bizim oyuncularımız mal değil, insanlar. Duygusuz, bir bardak gibi oraya buraya koyamayız onları. Gazetelerde görüyorum, Beşiktaş şu oyuncuya şu paraları artı oyuncuları veriyor. Bizim oyuncularımız mal değiller, insanlar. Önce kendi oyuncumuzun ödemesini düşünmek zorundayız. Taraftar, "Şunu al başkan, bunu al başkan" der. Ama gerçekler var. Ülkemizde yaşanan olaylar ve döviz kurundaki artış bizi transferde çok zorluyor..

ETO'O

Samuel Eto'o ile ilgilenmiyoruz dersek yalan söylemiş oluruz. Antalyaspor'un işine gelirse bizim de işimize gelirse olur. Beşiktaş'ın kadrosu geniş. Eto'o kısmetse olur. Aboubakar ile ilgili fikrim hep pozitif, Cenk zaten Milli Takımın gol kralı, Eto'o olursa olur, olmazsa olmaz.

RYAN BABEL

Ryan Babel idmanlarda sanki 40 yıldır Beşiktaş'ta oynuyormuş gibi.

GOMEZ

Mario Gomez'i çok seviyoruz. Ailesi terörden korktuğu için gitti. Gomez konusunu masaya yatıracağız. Şu an konumuz değil. Sezon sonu gelince Gomez'le alakalı konuşuruz. Gomez, Quaresma gibi Beşiktaş taraftarının sevgilisi oldu. Bir sene kaldı efsane oldu.

TRANSFERLER

İsmi ne güzel, Fernando Torres ne kadar da güzel deyip transfer yapmıyoruz. Sahada oynadığı oyunla taraftarları memnun edecek isimler olmalı.

CANER ERKİN

Caner'i çok seviyoruz hele bir sahalara dönsün ondan sonra bakacağız. Caner Erkin bizim ailemizden biri gibi oldu. Ama spor, bir hatır işi değil. Bonservisi konusuna sezon sonunda bakacağız. Caner ile ilgili ilk yaptırımımızı yaptık. Roma'da Şükran ile evlendirdik. Sahalara yeniden dönsün bonservisi konuşuruz. Caner Erkin bir aksilik olmazsa mart başı gibi sahada olur.

ALT YAPI OYUNCULARINA GELEN TEKLİFLER

Bizim oyuncularımıza teklif gelmesi normal. Ama gönderir miyiz orasını bilmiyorum.

VODAFONE ARENA'DAKİ SALDIRI

Vodafone Arena yakınlarındaki saldırıda statta hasar oluştu. Onların onarımını yapıyoruz.

YENİ YATIRIMLAR

Müze bitti, müzeyi açacağız. Akatlar'daki tesisimiz bitti, 19 Mart'ta açılışımız var. Yaklaşık 5-6 milyon TL harcadık. Ümraniye'ye 10 milyonun üzerinde bir para yatıracağız. Yapacağımız çok işler var. Kamp tesisleri de yapılacak. Yapılacak işler bitmiyor ama biz de rahat durmuyoruz. Sürekli bir şeyler çıkarıyoruz. Çok çalışmamız lazım. BJK TV de yakın zamanda HD yayına geçecek. Biz sıfır noktasından maratona başlamadık. -100'den geldik. Sıfır noktasından başlasaydık her şey bambaşka olurdu.

RAKİPLER

Galatasaray ve Fenerbahçe ezeli rakiplerimiz. Onlarla sahada mücadele edeceğiz. Saha dışı pis olaylara girmeyeceğiz.

UEFA

Dinamo Kiev maçı aynı 15 Temmuz'da Türkiye'ye yapılan gibi Beşiktaş'a yapılmış bir ayıptır. UEFA Kupası'nı alabiliriz. Dinamo Kiev maçı aynı 15 Temmuz gibi Türkiye'ye yapılmış bir ayıp oldu. Beşiktaş UEFA Kupası'nı bana göre İstanbul'a getirebilir mi? Getirebilir. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak zor ama UEFA hayal değil. Kimse sorsak bunu söyler zaten.

ŞENOL GÜNEŞ VE UFUK SARICA

Şenol Güneş adam gibi adamdır. Türkiye'nin en önemli spor adamıdır. Türkiye'nin en iyi hocalarından biri. Taraftarlar takıma sahip çıksın. Moral bozmasınlar. Ufuk Sarıca oynadığı bütçelerle harikalar yaratıyor. Türkiye'de yaratmıyor, dünyada yaratıyor.