Fikret Orman: ''Bizim yasakçı zihniyetimiz yok''

Fikret Orman: ''Bizim yasakçı zihniyetimiz yok''

Beşiktaş kulübünün Fotomaç gazetesine yönelik yasak tartışmasına Fikret Orman yorumu: "Sansür istemiyorum. Tatlılıkla çözeriz" dedi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Kulübü'nden dün bir açıklama yapılmış ve "Beşiktaş’a ve Beşiktaşlılara ait olan bu duruşu manşetinde saygısız ve alaycı bir şekilde kullanan Fotomaç Gazetesi’ne Beşiktaş tesisleri yasaklanmıştır." denilmişti. Beşiktaş'ın yapılan algı operasyonlarına bundan sonra sessiz kalmayağı belirtilmişti. Bugün bu konuda çok önemli bir gelişme yaşandı.

FOTOMAÇ CEPHESİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bu karara ilk tepkiyi ise Fotomaç Gazetesi'nin yazarı Turgay Demir vermişti. Twitter'dan bir açıklama yapan Demir "Fotomaç tesislere giremeyecekmiş. Fotomaç adına o tesislere giden tek kişi benim. Bundan sonra gitmem, olur biter" demişti.

Bugün Fotomaç gazetesi Beşiktaş'a tepkili manşetlerle çıkmıştı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zeki Uzundurukan da aynı medya grubunun spor kanalı A Spor'da katıldığı programda Beşiktaş'ın Fotomaç Gazetesi'ne koyduğu yasak hakkında konuşmuş, "Tehditler ve küfürler Beşiktaşlılık duruşuna yakışmıyor. Allah'tan başka kimseden korkumuz yok" demişti.

Uzundurukan şöyle devam etmişti: "Fikret Orman baltayı taşa vurdu. Geçen yılı açsınlar. MHK'nin oyunları, Beşiktaş aleyhine yapılan hatalara baksınlar. Fikret Orman, sen benim yazar ve muhabirlerini tesislerine alsan ne olur, almasan ne olur? Aklın sıra beni tehdit ediyorsun... Başıma bir işe gelirse Fikret Orman ve yönetim sorumludur."

FİKRET ORMAN'DAN AÇIKLAMA

İşte iki gündür yaşanan bu gelişmelerin ve açıklamaların ardından Beşiktaş'ın en tepe isminden konuya dair tartışmalara nokta koyacak bir açıklama geldi. Başkan Fikret Orman, bu akşam 360 kanalında yayınlanan Telegol programına telefonla bağlandı. Orman, Fotomaç konusuna ve medyadaki algı operasyonları değindi:

"Bizler hep beraber olan, aynı ailenin mensuplarıyız. Hepimiz yüz yüze bakıyoruz. Büyüklerimiz ve kardeşlerimiz, hepsi tanıdığımız insanlar. Yüz yüze bakıyoruz. Sansüre girme niyetimiz yok. Fotomaç gazetesi önemli bir gruba bağlı gazete. Bizim bir şahsiyetimiz var, camimamız var.

Turkuaz Grubu'ndan Metin beyle konuştuk, yanlış olduğunu kabul etti. Ben de bunlara gerek olmadığına karar verdim. Onların da böyle şeyler yapmamaları lazım. Bunlar sporu geren şeyler. Büyük bir gazetenin manşetinde olması bizi çok üzdü. Yarın bu sorunu tatlılıkla çözeriz. Turkuaz grubuyla çok iyi çalışıyoruz. Bütün basın bizi destekler. Bizim yasakçı bir zihniyetimiz yoktur. Evet bu yasağı istemiyorum. Kimseyle kavga etmek istemiyoruz."

Etiketler :