Fikret Orman, Lens'i bonservisiyle alacak

Fikret Orman, Lens'i bonservisiyle alacak

Başkan Fikret Orman, Hollandalı yıldızın tapusunun Sunderland’den alınması için transfer komitesine talimat verdi.

Ajans Beşiktaş - Golcü transferinde İspanyol santrafor Alvaro Negredo ile büyük ölçüde anlaşan Beşiktaş yönetimi, rotayı kanat transferine çevirdi. Siyah-Beyazlılar’da hedef; F.Bahçe formasıyla başarılı bir sezon geçiren Jeremain Lens… Negredo’yu kiralamak üzerine olan Kartal, transferde kullanabileceği 6 milyon Euro ile Hollandalı yıldızın tapusunu alacak. Başkan Fikret Orman’ın bizzat ilgilendiği transfer için İngiliz kulübü Sunderland ile temasların sürdüğü aktarıldı.

Para geldi plan değişti
Lens ile Haziran 2019’a kadar sözleşmesi bulunan Sunderland, futbolcusunu kiralamaya yanaşmıyor. Hollandalı yıldız için nisan ayından bu yana girişimlerde bulunan yönetimin planı, tecrübeli futbolcuyu 2 sezon kiralamaktı. Santrfor transferi bonservis ödenmeden halledilince, Marcelo’nun satışından gelen 7.5 milyon euroyu transferde kullanabilme seçeneği belirdi. Transferde eli güçlenen yönetim bunun üzerine, Lens’in tapusunu almaya karar verdi.

Bonservisi makul seviyede
Yıldız futbolcu için sezon sonunda 12 milyon euro isteyen Sunderland, Lens’in de ayrılmayı istemesi ve İngiltere 2. Ligi’nde (Championship) oynamayı düşünmemesi üzerine ciddi bir indirime gitmek zorunda kaldı. İngilizler’in Lens için istediği bonservisin Beşiktaş’ın ödeyebileceği seviyelerde olduğu ve Başkan Orman’ın da bu transferi bitirmek için çok istekli olduğu gelen haberler arasında. Kartal, Negredo transferini resmiyete döktükten sonra bir bomba de Lens ile patlatacak.

Zemin transfere çok uygun
İngiltere'de sezon hazırlıklarını sürdüren Hollandalı futbolcu, Beşiktaş’ta oynamak istediğini daha önce dile getirmişti. Başkan Orman bizzat kendisi, “Beşiktaş’a gelmek istiyor, menajeri söyledi” şeklinde bir açıklama yapmıştı. O dönem iki kulüp arasında transfer görüşmesi olmuş ancak o dönemki şartlar nedeniyle transfer askıya alınmıştı. Siyah-Beyazlı yönetime yakın kaynaklar bugün ibrenin tamamen Beşiktaş’a döndüğü yönünde görüş belirtiyor.

Tek sorun maaş dengesi
Fenerbahçe'de yıllık 3 milyon euro civarında bir rakama oynayan Jeremain Lens, Sarı-Lacivertliler’den yeni sezon için 4.2 milyon euro isteyince ipler kopmuştu. Hollandalı yıldızın Beşiktaş’tan da 3.5 milyon euro talep ettiği ancak Beşiktaş’ın maaş politikası gereği bunu karşılamasının zor olduğu belirtildi. Ancak, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mutlak başarı hedefleyen yönetim, bu konuda esnek davranmayı düşünüyor. Takım içi maaş dengelerini bozmamayı gözeten yönetim, Lens’in maaşının düşmesine karşılık imza parası verme seçeneklerini değerlendiriyor. (Güneş-Kemal Ilıkkan)

Etiketler :