Fikret Orman: "Negredo'yu, Galatasaray'a bedelsiz olarak götürmüşler..."

Fikret Orman: "Negredo'yu, Galatasaray'a bedelsiz olarak götürmüşler..."

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bein Sports Haber'de canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Başkan Fikret Orman, Bein Sports canlı yayınına konuk oldu. Fikret Orman, Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladı. Beşiktaş Başkanı Orman, şu ifadeleri kullandı;

"Takımın futbol iştahını çok beğendim"

"Maç güzeldi. Güzel maç oldu, zevkli bir maç oldu. Skor bizim açımızdan iyi olmasa da zevkliydi. Beşiktaş takımının futbol iştahını çok beğendim, iyiydik. Atmak istiyorduk ama şanssızdık. Şans çok büyük etken oldu. Tabi içsel eleştirilecek konularımız da var. Ama netice itibariyle bu bizim aile sorunumuz. Bunları biz içeride çözeriz. Vodafone Park'ta ligde ilk yenilgiyi aldık. Antalyaspor'a nasipmiş bu."

"Beşiktaş'ın toplam tarihinden daha fazla yatırım yaptık"

"Uzun zamandır bir aradayız. Beşiktaş tarihi açısından önemli işler yaptık. Bunu, kendimizi övmek için değil ama dünü çok rahat unutuyoruz. Bu arkadaşlarımla beraber biz Beşiktaş'ın toplam tarihinden daha fazla yatırım yaptık. Biz Beşiktaş tarihinde satılan oyuncuların toplamından daha fazlasını sattık. Beşiktaş tarihinde açılan toplam mağaza sayısından daha fazlasını açtık. Beşiktaş tarihinde yapılanlardan daha fazla sponsorluk anlaşmaları yaptık"

"Ekonomik bir sıkıntıdan geçiyoruz ülke olarak"

"Yöneticilerimiz sosyal medyaya çok takılıyorlar. Ben bu sosyal medyaya çok hakim değilim. Benim motivasyonum çökünce, Beşiktaş da çöker. Yorgunluk oluştu, biraz var. Ekonomik bir sıkıntıdan geçiyoruz ülke olarak. Herkes kendi nazarında haklıdır ama konular artık farklı mevzulara geliyor. Herkes kendine göre haklıdır."

"Hep algı üzerine bir şeyler yapılmaya çalışıyor"

"Gazetelerde okuyorum, o gidiyor, bu geliyor. Yönetim kurulu ile ilgili olarak daha konuşmalara başlamadım. Bunlar yalan, yazılanlar yalan. Hep algı üzerine bir şeyler yapılmaya çalışıyor. Genel baktığımızda bir motivasyon düşüklüğü var, bu ortada. Farkındayız bu durumun."

"Tüzüğü değiştireceğiz, 4-5 madde fazla değil"

"Bilip de bir şeyi konuşmayan varsa namerttir. Beşiktaş, çok şeffaf bir kurumdur. Bu iddiaların hepsi, beni ve yönetimi yıkmak, Beşiktaş'ı yıkmak üzerine yapılan şeyler. Bunlar Beşiktaş'ın genel kurulunda yapılan şeyler. Biz mali genel kurul yapmıyoruz. Tüzüğü değiştireceğiz, 4-5 madde fazla değil. Bundan sonraki dönemle alakalı yönetim kurulu sayısını aşağı indireceğiz. Fazla olduğu zaman herkese bir görev vermek istiyoruz, herkes futbolun içerisinde olmak istiyor ama burası futbol kulübü değil, burası spor kulübü. Futbolun içerisinde olmayan dedikodu yapıyor. Futbolun içerisinde olanlar kıskanılıyor"

"Kazanırsanız, Allah yolunuzu açık etsin"

"Gelin aday olun, birleşin aday olun. Kazanırsanız, Allah yolunuzu açık etsin. Beşiktaş genel kurulu karar versin, buyurun gelin ama arkadan dedikodu yapmayın. Bunlar erkekliğe sığmaz. Ben kimsenin işine karışmam. Profesyonel yöneticilerimiz var. İletişimin, finansmanın hiçbir işine karışmam. Bunlar ayrı, bunların görevleri ayrı. Yönetim kurulunda görev verdiklerimin de işlerine karışmam. Herkes futbolun içerisinde olmak istiyor. Belki yeni yönetimde görev dağılımı bile yapmayabilirim çünkü bunları konuşmaktan işimize konsantre olamıyoruz. Pazarlama işini veriyoruz birine, pazarlama departmanının yerini bilmiyor"

"Ben de sana mı soracağım dedim..."

"Bir taraftar geldi, Metin Korkmaz'dan transfer yapmayın dedi. Ben de sana mı soracağım dedim. Kimi almışız Metin Korkmaz'dan? Orkan Çınar'ı sadece. Adam Orkan Çınar'ın menajeri, başka bir oyuncu almamışız Metin Korkmaz'dan. Menajerler büyük paralar kazanıyorlar, aldıkları paraları da basına dağıtıyorlar haber yapıyorlar. Mitrovic'i aldık, bu sene sattık 4.2'ye aldık, 3.9'a sattık. Biz aldık, biz sattık. Dedikodusunu ben yiyorum"

"Bulun gelin Galatasaraylı yöneticileri, sorun. Evrak değil, sözlü olarak teklif olsa bile kabul edeceğim"

"Negredo'yu, Galatasaray'a bedelsiz götürmüşler, Beşiktaş'a bonservis ücreti ile gelmiş. Bulun gelin Galatasaraylı yöneticileri, sorun. Evrak değil, sözlü olarak teklif olsa bile kabul edeceğim. 2.5 milyon euroya Negredo'yu aldık. Rakiplerimiz daha fazla verdi, bir kelimesi konuşuluyor mu? Hayır. Neden bizimkiler konuşuluyor sadece? Ben 8 sene Yıldırım Demirören'e muhalefet yaptım. Bir tane iftiram yoktur, bir tane arkadan konuşmam yoktur. Yapıcı konuştum. Arkasından hiç konuşmadım. Biraz yürekleri varsa karşıma çıksınlar"

"Bilip de konuşmayanlar şerefsizdir"

"Bilip de konuşmayanlar gelsinler çıksınlar, konuşsunlar. Bilip de konuşmayanlar şerefsizdir. Beşiktaş'ta ne var ya? Beşiktaş'ın bütün evrakları halka açıktır. Herkes inceliyor bu evrakları, halka açık bir şirketiz. Ben iki şeye elimi sürmedim Beşiktaş'ta. Bir paraya, iki transfere elimi sürmedim. Para ile ilgili çoğu kararı ben bilmem bile. Transferde ilk olarak Deniz Atalay ile başladık. Sonra Erdal Torunoğulları ile çalıştım şimdi de Umut Güner ile çalışıyorum. Bu işleri yöneticiler üzerinden götürürüm. Ben arka planda olurum"

"Ahmet Bulut'un bir tane transferi var mı?"

"Bu sene transferler yaptık, Ahmet Bulut'un bir tane transferi var mı? Ahmet'in Avrupa ağı çok geniş. Mario Gomez için Erdal Torunoğulları gitti benim isteğimle görüştü menajeri ile. Gomez ile de görüştü ama transferi Fiorentina'yı Ahmet Bulut çözdü. Gitti o son konuşmaları yaptı. 2012'den bu yana Ahmet Bulut'a 1 dolar ödenmiş mi? Ödenmemiş paranın neyini konuşuyoruz. Beşiktaş'tan alacağı var Ahmet Bulut'un. Ödeyecek durumum yoktu, alacak ama parasını."

"Gitmiyorlar ama sonra neden oynamıyoruz diye söyleniyorlar"

"29 kişilik bir kadromuz var şu anda. Bunun 23-24'e inmesi lazım. Şu anda transfer sezonundayız. Git diyoruz, gitmiyorlar. Nereyi istiyorsan git, biz yardımcı olacağız diyorlar. Gitmiyorlar ama sonra neden oynamıyoruz diye söyleniyorlar. Biz oyuncuları ağızları konuşsun diye değil, ayakları konuşsun diye alıyoruz. Huzursuzluk yaratıyoruz, kadronun fazla olması huzursuzluk yaratıyor. Oynamayan oyuncu dedikodu yapıyor"

"Daha ligin üçüncü haftasında Oğuzhan'ı ıslıklama, bu nedir?"

"Daha ligin üçüncü haftasında Oğuzhan'ı ıslıklama, bu nedir? Bu Beşiktaş'ın kültüründe yok. Nereden çıktı bunlar? Daha ligin üçüncü maçı ya. Herkes işini yapsın, başlar ayak, ayaklar baş olmayacak. Taraftar, taraftarlığını yapacak. Oyuncu, oyunculuğunu, başkan, başkanlığını yapacak. Babasından harçlık alıyor, okula gidiyor, oradan milyon euroluk transferler için yorum yapıyor. Yorum yapması sıkıntı değil, gelip benim telefonuma cevap atıyor. WhatsApp grubu kuruyorlar, beni alıyorlar. Ben sizin sınıf arkadaşınız mıyım?"

"Geçen sene mayıs ayında kur 3.9 lira idi. Şu an 7.2 lira"

"Geçen sene mayıs ayında kur 3.9 lira idi. Şu an 7.2 lira. Neredeyse %100'lük bir artış var. Biz bir oyuncu ile sözleşme yapmışız, 2 milyon euro vermişiz oyuncuya. O tarihte maaşı 6 milyon TL, şimdi ise 15 milyon TL olmuş. 6 milyon TL'ye göre vergisi 900 bin lira, şimdi oldu 2 milyon lira. Menajerlik ücretleri falan da var. Oyuncularıma da söylüyorum zor bir sene olacak, bu riski almak istemeyen varsa bize hemen teklif getirsin diyoruz. Bu ayıp bir şey değil"

"Şampiyonlar Ligi'nde grubu namağlup bitiren takım, Faroe Adaları'na maça çıktı"

"Beşiktaş ligi dördüncü sırada bitirdi. Şampiyonlar Ligi'nde grubu namağlup bitiren takım, Faroe Adaları'na maça çıktı. Bunu unutmayalım. Beşiktaş, 3 ayda bir lisans alan bir kulüp. Bu lisansı alabilmek için oyunculardan borçsuzluk imzası alınması lazım yoksa lisans alamayız. Oyunculara diyorum, teklif varsa getirin. Tekliflere açığız"

"Kagawa, Ljajic isimleri geçiyor"

"Kadrosumuz şu anda 29 kişi. Bunu en az 24-23'e inmesi lazım. Bu aşamada inmesi için yapmış olduğumuz işler sonuca ulaşırsa, bir takviye daha yapmak istiyoruz. Forvet de olabilir, forvet arkası da olabilir. Kagawa, Ljajic isimleri geçiyor ama yine söylüyorum, Beşiktaş'ın ve Türkiye'nin gerçekleri var. Bizim için en önemli şey itibarımızdır. Biz itibarımızı değişmeyiz."

"Eksiğimiz forvet arkası olarak gözüküyor"

"Gökhan Töre, Orkan Çınar geri geldiler. Lens çok iyi başladı. Ricardo ve Babel var. Forvete bakalım, Negredo, Love, Larin, Mustafa Pektemek, Umut Nayir ve Güven Yalçın 6 tane var. Orta sahaya bakalım. Atiba, Medel, Oğuzhan, Tolgay, Necip. Birçok oyuncu var. Bizden gidenlere bakalım; Fabri gitti, kaleci geldi. Mitrovic gitti, stoper geldi. Bir stoepr daha gitti o da zaten kiradaydı. Eksiğimiz forvet arkası olarak gözüküyor ama kadroya her ilave olduğunda mutsuz insan sayısı artıyor"

"Vida ile alakalı bir teklif geldi"

"Suudi Arabistan'dan bize yazılı bir teklif gelmedi Negredo için. Menajerine yetki verdik ama bize teklif gelmedi. Vida ile alakalı bir teklif geldi. 10 milyon poundluk bir teklif geldi ve yeterli bulmadım. Domagoj Vida da Beşiktaş'tan gitmek istemiyor."

"Yöneticilik konuşma işi değildir, icraat işidir. Biz de işi halletmeye çalışıyoruz"

"Şenol Hoca ile bizim dördüncü senemiz. Bildiğim kadarıyla en uzun süre çalıştığı başkan benim. Bizim bir gönül dostluğumuz var aramızda. Çok saydığım, sevdiğim bir futbol adamı. Evlilik gibi bir şey, dönem dönem yanlış anlaşmalar, çizgiyi aşmalar oluyor. Olur bunlar, futbolun içerisinde olan şeyler. Yöneticilik konuşma işi değildir, icraat işidir. Biz de işi halletmeye çalışıyoruz"

"Kimse Beşiktaş'tan büyük değildir"

"Kimse Beşiktaş'tan büyük değildir. Buna Beşiktaş Başkanı da, hocası da, malzemecisi de dahildir. Beşiktaş'tır burada büyük olan. Beşiktaş'a yukarıdan bakan birisi olunca hiç geri dönmem. Dikkat ederseniz, Beşiktaş'tan iyi ayrılanlara hep kollarımı açtım. "

"Ben gitmeden evvel benden sonrasını hazırlamak istiyorum"

"Ben gitmeden evvel benden sonrasını hazırlamak istiyorum. 2022'den sonra aday olmayacağımı söylemiştim daha önce. Herkes başladı 2022'deki Beşiktaş'ı dizayn etmeye. Ben daha buradayım. Negredo Real Madrid'de oynamış, Manchester City'de oynamış çok kaliteli bir oyuncu. Aboubakar ilk geldiğinde "Bunu nereden aldınız?" diyorlardı, mart ayı gelince Aboubakar gitmesin kampanyaları başladı."

Etiketler :