Fikret Orman: ''Statta amele gibi çalıştım''

Fikret Orman: ''Statta amele gibi çalıştım''

BJK Divan Kurulu’nun 2016 yılı 4. Olağan Toplantısı Vodafone Arena’da yapıldı.

Başkan Fikret Orman, Divan Kurulu'nda bir konuşma yaptı:

Sinerjimizi içe harcamamamız lazım. Bizim işimiz iç çatışmalar değildir. Bizim işimiz dışa karşı Beşiktaş'ı en iyi yere getirmektir. Rencide olmasınlar diye söylemiyorum; statlarını bir şekilde yapmışlar, iyi takımları var.

Şimdi bize bakalım. Geldiğimizde ortada bir şey yoktu. Kimseye gidip elimizi açıp 1 kuruş mu istedik? Fenerbahçe'nin borcu açıklandı. 1 kişi çıkıp da "bunun konsolide borcu nerde?" dedi mi?

Uluslararası bir denetleme kurulu burayı denetliyor. SPK denetliyor, basın da var. Bunlar varken biz sizi mi kandırıyoruz?

Burda (stat) amele gibi çalıştım, amele gibi. Bir kişinin alacağı var diye duydunuz mu?

330 milyon dolar borçla kulübü aldığımızdan beri sadece 100 milyon faiz ödedik. Bunları alt alta topluyoruz. Topluyorsunuz, ne oluyor? Bunlar diğer kulüplerde niye olmuyor?

Bizim küçüklüğümüzde tatlı cadı Samantha vardı. Burnunu oynatırdı. O mu yaptı sanıyorsunuz stadı? Uçakla seyahate gidemez denilen dönemden kendi uçağımızla maça gider hale geldik.

Beşiktaş'ın kavgaya ihtiyacı yok. Beşiktaş'ta sokakta insanlar dimdik duruyor. Yatırımlar yavaş yavaş bitti. Ama durmak yok, devam edeceğiz.

Bu borç nasıl azalır? Ya sermaye arttıracaksın ya da malını satacaksın, diğer külünün yaptığı gibi. (Galatasaray) Soruyorum size. Beşiktaş'ın parası transferle çarçur ediliyordu. Şimdi böyle bir şey duyuyor musunuz? İsmimiz cimriye çıktı.

Başkan insiyatifiyle oyuncu almayız, yönetici insiyatifiyle oyuncu almayız. Biz bir ekibiz.

Hepimizin gururu olan bir müze yapıyoruz. Müzeyle birlikte stat turu yapacağız. Dolmabahçe Sarayı ile anlaştık.

BJK TV, HD yayına geçecek. Geçmesin mi? Geçmesin diyin, geçirmeyelim. Bu senenin sonunda Ümraniye'de 3 saha daha yapacağız. Borç altına yazarak okunmaz. Bir cümle var "ben senin anneni Vodafone Arena'da gördüm." Vodafone Arena'yı atarsanız yanlış.

Bak dedim Berk (Hacıgüzeller) 1 liranın hesabını soracaksınız dedim. Ben de olsam soracaksınız dedim. Akatlar'da sosyal tesis yapıyoruz. Geçelerde orada da yangın çıktı. Nazarımız çıktı. Biz Beşiktaşlıyız. Bizim burnumuz büyük olmaz. Biz, sizin içinizden geldik, sizin içinize döneceğiz."