Fikret Orman: "Taraftarla aramız çok iyi."

Fikret Orman: "Taraftarla aramız çok iyi."

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu’nun 2018 yılı 3. olağan toplantısı, bugün gerçekleştirildi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu’nun 2018 yılı 3. olağan toplantısı, bugün gerçekleştirildi. Siyah-Beyazlı kulübün divan kurulu toplantısı, Vodafone Park Moda Merkezi’nde saat 10.30’da başladı.

Beşiktaş Kulübü'nün toplam borcunun 2 milyar 103 milyon 854 bin Türk Lirası olduğu açıklandı. Borcun USD karşılığı, 466.172.187 $; Euro karşılığı ise 399.220.016 € olduğu belirlendi. Ayrıca Haziran 2018 itibariyle Beşiktaş Kulübü'nde çalışan personel sayısı 451, sporcu sayısı ise 189 olarak açıklandı. 

Orman, "Biz Beşiktaş'a geldiğimizde olağanüstü bir halde geldik. Biz Beşiktaş'a yatırım yapmaya geldik. Gelirken de Beşiktaş'ın marka değerini yükseltmeye yönelik çalışmalarımız oldu. İki ezeli rakibimizin borco bizden yüksek hale geldi. Yapılan açıklama brit borç. Alacaklarımızı düştüğümüz zaman borcumuz 1 milyon 846 milyon lira yani 347 milyon euro civarına gelmiş oluyor.

Talisca örneğini yaşadık, sonuçlarını gördünüz. Kendisine 'Seni satın alacağız' dedim ama Beşiktaş'ta kalmak istemediğini söyledi. Kendisini Beşiktaş'tan daha üstün görmeye çalıştı. Beşiktaş'tan daha büyük hiçbir şey yoktur.

Zor bir süreçten geçiyoruz. Türkiye olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Yönetici yöneticiliğini, futbolcu futbolculuğunu, taraftar da taraftarlığını yapacak. Bakıyorum şimdi taraftarlar transfer yapmaya çalışıyor. Taraftarlık, transfer yapma işi değil.

Yeniden mücadele için seçime gideceğim. Aday olmak isteyenler açıklasın. Yani diyorum ki, Hodri meydan...

Troll hesaplar varmış, ben yönetiyormuşum, yönlendiriyormuşum. Troll neymiş ben onu bile bilmem. Bugüne kadar hiç böyle bir işim olmadı. Bir kişi bunu yaptığımı göstersin, başkanlığı bırakırım. Geldiğimizde Türkiyenin en büyük iki kulübü diyorlardı... Türkiye'nin en büyük kulübü Beşiktaş'tır.

Cep telefonuma 'başkan şunu al, bunu al' diye mesaj atıyorlar. Sanki biz bilmiyoruz kimi alacağımızı. Türkiye'yi ayağa kaldıracak transferler yapabiliriz. Neden yapmıyoruz? Hayatın gerçekleri farklı...

Aday olacak arkadaşlara, kapı arkasında dedikodu yapanlara, söyleyecek lafları olanlara buyurun seçim var... Öyle 15 gün sonra falan da yapmayacağım. Herkes gelsin aday olsun, hep beraber yeni yönetim kurulumuzu seçelim." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından söz tekrar Fikret Orman'a geçti...

Orman, "Ben geldiğimde altyapıdaki futbolcular konteynerda soyunup, duş alıyordu. Sinan Vardar sen o zaman yöneticiydin. Neredeydin? Benimle ilgili bir şey söyleyecek olan insan, geçmişi çok iyi bildiğimi bilsin. Şimdi söylediğiniz bu deha fikirler o zamanlar niye yoktu?

Beşiktaş TV herkese açık. Beşiktaş'ta bizim aleyhimize olan şeylerle ilgili program yapın dedim. Bizim gizli kapaklı bir şeyimiz yok." dedi.

Beşiktaş Divan Üyesinin "Fenerbahçe Başkanını görünce Beşiktaşlıların kalbi pıt pıt atıyor." ifadeleri üzerine Orman, "Fenerbahçe Başkanını görünce kalbi pıt pıt atacak bir Beşiktaşlı tanımıyorum ben." dedi.

"Kızlarımla kendi yatıma gidiyorum. 'Başkan tatile gitti' diyorlar. Geçen bir düğüne gidemedim. 'Başkan tenezzül etmedi! diyorlar. Herkes hafta sonu düğün yapıyor. Benim tatil yapma hakkım yok mu? Ben insan değil miyim?

Geldiğimizden beri Fenerbahçe ile kavga ediyoruz. Bizim onlarla bir sorunumuz yok halbuki. Kavga edecek olsak Galatasaray ile ederiz çünkü onlar şampiyon oldu.

Beşiktaş'ı Beşiktaş yönetimi idare eder. Şenol Güneş, yönetimin üstünde değil. Şenol Güneş çok iyi bir hoca, bizi 2 kez şampiyon yaptı ama sadece Beşiktaş Teknik Direktörü. Mali konular onun işi değil.

Al, al, al değil sat, sat, sat dönemindeyiz. Borcu ödemek için ya malımızı satacağız... Ya sermaye koyacaksınız ya da kar üreteceksiniz. 

Pilot veya kardeş takım alma planımız var. Görüşüyoruz. Tüzükteki maddeler bizi çok engelledi. Bunu tam bir sistem haline getirmeliyiz Ümraniye'de planlarımız var ama bu krizde nasıl olacak bilmiyorum. 

Sosyal medyada ben küfür edenleri okumuyorum. Orda yazılanları da görmüyorum. Hayatımda Twitterım olmadı. Nasıl engelleriz bilmiyorum. Küfür, ülkenin sosyal medyadaki büyük bir sorunu. Beşiktaş taraftarını kimsenin yönlendirmesine izin vermem biz dahil. Maça gelecek, yerinde oturacak. Burası tiyatro değil sevinecek....

Ben burada mali konulardan bahsediyorum, kur artışını konuşuyorum ama telefonuma şimdi mesaj geldi. 'Başkanım Aboubakar'ı al' diye... Ben ne diyorum, o ne diyor!

Burası hesap sorma yeri değil, istişare yeri. Olağanüstü bir süreç yaşıyoruz, yaşayacağız. Bize taze kan lazım. O yüzden genel kurula gitme kararı aldım. Tüzük için zaten buluşacaktık. Tüzüğü hemen değiştirelim ertesi gün kullanalım gibi bir niyetimiz yok. 

Taraftarla aramız çok iyi. Benim izlenimim Beşiktaş Yönetim Kurulu ile taraftarın arasının çok iyi olduğu."

Etiketler :