Fikret Orman: "Tolga Zengin müthiş bir kaleci."

Fikret Orman: "Tolga Zengin müthiş bir kaleci."

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, gündem hakkında açıklamalarda bulunuyor.

Ajans Beşiktaş - Fikret Orman, yeni transferin imza töreni sonrası gündem hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor.

Orman, "Biz hayatı sadece Beşiktaşlılarla yaşamıyoruz. Yeğenlerimiz, akrabalarımız, hepsi Beşiktaşlı değil. Bizim gönlümüz Beşiktaş'ı çok seviyor ama Galatasaray ile Fenerbahçe ile Trabzonspor ile düşman değiliz. Hayattaki en yakın dostlarım da farklı takımları tutuyor.

Geçen sene Galatasaray şampiyon oldu, tebrik ettik. Bu süreçte Galatasaray'la hiç tartışmamız olmadı. Futbolda inanılmaz pozitif bir hava oluştu. Bunu Ali Bey'e (Ali Koç) borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Böyle bir ortamın oluşmasına Fenerbahçe kulübü çok büyük destek verdi. Geçenlerde Kulüpler Birliği Başkanı olarak Ali Bey'e teşekkür ettim.

Kulüpler Birliği'nde büyük bir huzur var şu anda. Fenerbahçe Kulübü bu ortama çok büyük destek verdi. Sayın Ali Koç, hiçbir ego elde etmeden, kamuoyu önünde bizimle alakalı pozitif kelimeler kullandı. Böyle bir rekabeti yaşama lüksünü gördüğümüz için çok mutluyum.

Kur arttı, bu gerçekle mücadele etmek zorundayız. Farkındaysanız, kulüplerde transferle hava atma durumu yok. Herkes durumun farkında. Haziran ayının başında bunu söyledim. Bana tepki gösterdiler ama şu anda herkes aynı yerde buluştu.

Avrupa'nın büyük ülkelerine oyuncu satıyoruz. İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya... Bize gelen oyuncular, Avrupa'ya gidiyorlar. Bunun sihri şu, Beşiktaş bir vitrin kulüp. Burada oynayarak Avrupa'ya gidebiliyorlar. Biz hiçbir oyuncuyu satmak için almıyoruz.

Oyuncuların alıcıları çıkıyor, gitmek istiyorlar. Bazılarına da 'Git' diyoruz gitmiyorlar çünkü teklif yok. Fabri mesela hayali için gitti. Cenk Tosun da hayali için gitmek istedi, onları biz satmak istemedik. 

Gazetelerde, o gidiyor, bu gidiyor. Basın, Beşiktaş'ı yönetme makamı değildir. Taraftar da transfer makamı değildir. Herkesin elinde hesap makinesi. Bu bizim işimiz. Bu çocuklar makine değil, onlar da bu yazılan haberleri okuyor.

Vida oraya, buraya gitti. Quaresma gitti! Bizde sadece 3 kişi gitti. Tosic inanılmaz bir sözleşme aldı, gitti. Mitrovic'i kullanamadık gitti. Aldığımız paraya gitti, şimdi de 'Neden sattınız?' oldu. Fabri'nin de bir senelik sözleşmesi kalmıştı, gitmek istedi.

Pepe, bana gelip gitmek istediğini söylemedi. Vida için yazılanlar da bize ulaşmadı. Bir oyuncu gitmek istediğini bize söylerse, gerekeni yaparız. Bazı oyuncular 2-3 senedir bizde ama gitmiyorlar çünkü isteyen kulüp yok.

Geçtiğimiz sezon ligde başarılı olamadığımız için Şampiyonlar Ligi gelirinden mahrum kaldık. Bu sene Avrupa'da iyi işler yapacağız. 

Son 3 senede stoperden bol bir şey satmadık. Biz Harun Tekin konusunda çok ısrarcı olmadık. Duyduğum kadarıyla Galatasaray ilgileniyordu. Biz de 'araya girelim fiyat arttıralım' diye bir şey düşünmedik. Şu an için Harun Tekin hamlemiz gözükmüyor."

Fikret Orman'dan Nicolas Isimat-Mirin sorusuna yanıt olarak, "İlgilendiğimiz oyuncular var ama isim vermem doğru olmaz. Bir transferin olmasını istemiyorsanız, isim verin, olmasın. Beşiktaş'a çok transfer yazıyorsunuz, bizim kadromuzda zaten çok adam var. Özellikle de forvet hattında..." dedi.

Önceliğimiz ofansif orta saha. Onun dışında daha çok vaktimiz var. Satmadan adam almayacağız. Tolga Zengin müthiş bir kaleci. Kaleci hocalarına göre Fabri'den daha iyi kaleci. Bir maçta şanssızlık yaşadı. Arkasında durursak çok iyi performans çıkartır.

Mario Gomez'in kalmasını biz çok istedik ama kendi gitmek istedi. 1 senede 1000 senelik sevgi yarattı. Bir görüşmemiz olmadı Gomez'le. Bazen Aboubakar bazen Gomez'le ilgili yazıyor tarftarlar. Önceliğimiz Ofansif orta saha.

Beşiktaş taraftarına sesleniyorum, yarın Avrupa maçımız var bütün taraftarlarımızı bekliyoruz. Forma satışımız 60 bini geçmiş durumda. Bizi destekliyorlar. Onlara teşekkür ediyorum." dedi.

Etiketler :