Fikret Orman'dan beIN Sports açıklaması!

Fikret Orman'dan beIN Sports açıklaması!

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman ve TFF Başkanı Nihat Özdemir, gerçekleşen toplantıdan sonra beIN Sports hakkında açıklama bulundu.

Ajans Beşiktaş - Gündemdeki konuları değerlendirmek üzere bir araya gelinen Kulüpler Birliği toplantısı gerçekleşti. Toplantının ardından Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile TFF Başkanı Nihat Özdemir açıklamalarda bulundu. Fikret Orman, yayıncı kuruluş beIN Sports hakkında gelen soruya yanıt verdi.

Bein Sports Süper Lig'i yayınlayacak mı?

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, Yayıncı kuruluşla bir anlaşmamız var. Biz bir komisyon kurduk. Hem bizim, hem de beIN Sports'un menfaatleri için karşılıklı görüşeceğiz. İyi niyetle ve azimle bunları çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında, "Döviz kurundaki yükseliş ve sponsorluk gelirlerimizin TL olması işimizi zorlaştırıyor. Futbolcuların sözleşmeleri de dövizle ödeniyor. Elimizden geleni yapacağız. Bütün yöneticiler olarak kulüpleri yönetmenin yanında Türk futboluna katkı sunmak da işimizin bir parçası." dedi.

NİHAT ÖZDEMİR'DEN TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği ile yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Nihat Özdemir, "Kulüpler Birliği ile toplantılarımız seri olarak devam edecek. Türk futbolunun bütün sorunlarını masaya yatırdık ve komisyonlar kurduk." dedi.

MEHMET YİĞİNER: "BEIN SPORTS İNDİRİM İSTEDİ"

Ardından TRT SPOR'a demeç veren Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner: "beIN Sports indirim talep etti. Zarar ettiklerini belirttiler. Konuyla ilgili Kulüpler Birliği Başkanı ve TFF Başkanı ilgilenecek. Teknik direktör listemizde 14 hoca vardı. Kulüpler Birliği toplantısına gelirken yolda 15 oldu. 4 tanesi yabancı. Tek tek isim saymayalım ayıp olmasın." dedi.

HASAN KARTAL: "BEİN SPORTS KONUSUNDA ÖNÜMÜZE HER ŞEY ÇIKABİLİR"

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal ise "beIN Sports'la ilgili durum hakkında önümüze her şey çıkabilir. Transferde çok dikkatli olmamız gerekiyor, har vurup harman savurmamız gerekiyor. Bu konuda söyleyeceklerim bu kadar." ifadelerini kullandı.

beIN Sports, Süper Lig'den çekilecek mi? Digitürk, kulüplere ne kadar para ödeyecek?

Digitürk'ün, Süper Lig yayın hakları için yaptığı anlaşma çerçevesinde her yıl kulüplere toplamda 500 milyon dolar ödeniyordu. Bu parnaın 250 milyon doları sabit kur, 250 milyon doları ise güncel kur üzerinden yapılıyordu. Sabitlenen kur miktarı her yıl enflasyona göre düzenleniyordu. Türkiye'deki kur artışı nedeniyle gelecek yıl kulüplere ödenecek olan 500 milyon doların 250'si güncel kura göre ödenecekti. Boomberg HT'nin haberine göre Digitürk, bu noktada TFF ile görüşerek kurdaki artış yüzünden toplamda ödenecek 500 milyon doların tamamının sabit kurdan ödenmesi teklifini yaptı. TFF yönetiminin ise bu talebi kabul etmediği belirtildi.

KULÜPLER KABUL EDERSE KUR SABİTLENEBİLİR

Digitürk'ün, kulüplerin bu teklifi kabul etmemesi halinde yayın haklarından çekileceği iddia edildi. Kulüplerin ise bu karara olumsuz yaklaştığı ancak konuyu görüşmek üzere toplanacağı belirtildi. Kulüpler eğer sabit kur teklifini kabul ederlerse anlaşma yeniden revize edilecek ve belirlenen kur fiyatı üzerinden ödeme yapılacak. (Futbol Arena)