Fikret Orman'dan derbi maç ve hakem hakkında flaş açıklamalar

Fikret Orman'dan derbi maç ve hakem hakkında flaş açıklamalar

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. 

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig’de son haftalara girilirken, şampiyonluk yarışı ile kümede kalma mücadelesindeki yarış kızıştı. Haftanın en önemli maçında Galatasaray, Beşiktaş’ı konuk etti. Sarı-kırmızılılar mücadeleyi 2-0 kazanarak liderliğe yükseldi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beyaz TV'deki Beyaz Futbol canlı yayınına telefonla bağlanarak konuştu:

"Biz futbola pozitif katkı sağlamaya çalışıyoruz. Her maç öncesi hakemlerin maça müdahale olmadığu bir maç olsun temennileri söyleriz. Bugün de çok önemli bir derbi oynandı. Son 5 senede en kritik G.Saray maçlarında G.Saray maçlarında oynuyoruz. 5 senedir ligi G.Saray maçlarıyla biritiyouz. 

Olayı birisine refere etmek kolaydır. Mesele iyi niyetli olmaktır. Stresli bir maçtı. Ben senelerdir yönetici olarak futbolun içindeyim, bütün maçları seyrederim. Hakemlerin vücut dilini anlarım. Taç ayağına değdi, değmedi, o yorumlara çok girmek istemiyorum. Orada tenkit edilmesi gereken, biziz, kendimiziz. Hakem vücut dili bakımından yanlı başlamıştır maça.

Bu tecrübedeki bir hakemin bu hataları yapmasını normal karşılamam benim için mümkün değil. Eyyamcılık ve pozisyon almak, hakemin işi değildir. Maçın başından beri etki altında olan bir hakem öne çıktı. Saklandığı halde oyunun ortasında bariz hatalar yaptı. Mesela penaltı pozisyonu penaltı değil, bana göre ofsayt da değil! Ama penaltı kesin değil.

Eski bir başkan 'Kaşar hakemler' falan demişti. Biz bunların değişmesi için çok mücadeleler ettik, pozitif duruşlar sergiledik. Bugünkü hakem rezaletin üstüydü.

Galatasaray kazandı, kazanabilir. Bu maçı kaybetmemizi de hakeme bağlamıyorum ama bugün hakem art niyetliydi ve maçı şaibeli hale getirdi. Buna hakkı yoktu, buna ihtiyacı da yoktu.

Beşiktaş tecrübesindeki takım, 2 taçtan böyle gol yemez, biz kendi öz eleştirimizi yaparız. İşin özüne geldiğimizde hakemin işi vaziyeti idare etmek, eyyamcılık değildir. Doğru çalar, yanlış çalar ama bugünkü maçın hakemi maça çıktığında aklında bir şey vardı.

Bu haftadan beri hakemleri yönlendirmek isterken, biz bunlar geride kaldı dedik. Bunlar geride kaldı ama hakemler duruyor orada. Bunların artık bitmesi lazım, yazıktır, günahtır.

Taraftarlar üzülüyor, bana mesajlar atıyor, bazıları hakaret ediyor. Bunu hak ettiğimizi düşünmüyorum. Bu tecrübedeki bir hakemin bunları yapması nedeniyle çok üzgünüm.

Futbol bir tek Türkiye'de oynanan bir oyun değil. İngiltere'de de, İspanya'da da, Almanya'da da oynanıyor. Siz Almanya'da maçtan evvel Rummenige'nin çıkıp da hakemle ilgili bir açıklama yaptığını duydunuz mu? Futbol, futbol adamları tarafından oynanan bir oyun.

Futbol, yöneticiler ve başkanlar tarafından pozisyon almayla oynanan bir oyun değil. Bizde yöneticiler değişti ama bu zihniyetin değişmesi lazım.

Bizde eski alışkanlıklar var, kamuoyunu yönlendirme, baskı altına alma. Buna uyanlar var. Bu tecrübedeki bir hakem, eyyamcılık yaparak sahaya çıkıyor. Ben bunu okuyorum.

Bugün Bülent Yıldırım sahaya aklında bir fikir ile çıkmış. Caner'e sarı kart verdi. Allah'ını seversiniz ya! Lens'e verilen sarı kart, Vida'ya verilen sarı kart. Maç 2-0 olduktan sonra Beşiktaş lehine hareketler. Yemezler yani!

Fenerbahçe maçı da, aynı hakem, ilk yarıda 3-0 bitti. 2. yarıda başka hareketler. Böyle hakemleri örnek yaparsanız, alttan gelenler de bunları izleyecek. Bunlar, mesleklerine dönsünler, ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bunlardan hakem makem olmaz.

Beşiktaş maçı kaybetti, Bülent Yıldırım düdüğü assa ne olur! Düdüğü assın, biz taraftara şirin gözükelim falan. Ben Bizans oyunları içinde değilim. 3. Lig'den hakem getirin, bundan daha iyi olur ya!

Benim gördüğümü, bu Sabri Çelik görür, Mustafa Çulcu görür, Muhittin Boşat görür. Benim gördüğümden de çok daha iyisini görürler. Ben görüyorsam, onlar yüz bin defa görüyordur. Ben taraftara oynamam!

Senelerce başkanlık yapan yöneticiler gidiyor ama bu düzenin değişmesi lazım. Bunun için temizlik yapmak lazım.

Hakemden medet uman namerttir. Hakemden beklentim düzgün maç yönetsin. VAR sistemi mesela, VAR sistemine gidecek bir pozisyon bırakmadı hakem! Şimdi MHK'ya gitsem ne olacak, 3 puan geri mi gelecek?

Şimdi Alanyaspor ile maçımız var, o çıksın bir açıklama yapsın, biz yapalım, Şenol hoca çıksın, yapsın; Sergen hoca çıksın bir açıklama yapsın. Dünyada böyle mi yürüyor futbol?

Bu tarz hakemlerle Türk futbolu bir yere gidemez. Futbol her yerde oynanıyor. Başka ülkelerde yöneticilerin maçtan önce hakemlerle ilgili açıklama yaptığını duydunuz mu? Maç 2-0 olduktan sonra bizim lehimize kararlar verildi ama bunlara kimse kanmıyor. Bu zihniyetteki hakemler bu işi bırakacaklar. Bunlardan hakem olmaz. Futbolun marka değeri hepimizin sorumluluğunda.

Her maçtan önce yöneticiler hakemler hakkında açıklama mı yapacak? Bu işler böyle mi gidecek? Türk futboluna bütün takımlar lazım. İnsanları futboldan soğutmamalıyız. Futbolu sevdirmemiz gerekiyor. Hakemlerin de itibar gören kişiler olması lazım.

Önümüzdeki üç haftada neler olacağını kimse tahmin edemez. Her şey olabilir. Takımımız sonuna kadar mücadele edecek. Taraftarımıza söylüyorum, herkesden daha fazla üzgün olduğumu bilmenizi isterim."

Etiketler :